O tragedie s-a petrecut într-o localitate din Argeș, unde o adolescentă de 15 ani a decedat în urma unei căderi de pe o trotinetă electrică. Aceasta se afla alături de prietenul său, de 16 ani. Incidentul a avut loc chiar în fața casei unde fata locuia, în timp ce tatăl ei sărbătorea ziua de naștere. Tânăra urma să împlinească 16 ani în câteva zile. Din cauza numărului ridicat de accidente, trotinetele electrice au fost interzise deja în mai multe orașe din țară.
Accidentul s-a întâmplat la câțiva pași de locuința Valentinei, în Argeș. Aceasta s-a urcat în spatele prietenului ei, care conducea trotineta electrică. Dintr-o dată, în timpul unei pante, vehiculul a căpătat viteză, iar cei doi au căzut de pe trotinetă, fiind aruncați la câțiva metri distanță.
Tânăra urma să împlinească 16 ani în câteva zile.
Cei doi se aflau în vizită la o ruda a fetei, într-o localitate apropiată. Au parcurs aproape un kilometru până când băiatul a pierdut controlul asupra trotinetei. Amândoi au căzut în șanț, unde adolescenta și-a găsit sfârșitul.
“O durere mai mare ca aceasta nu există. S-a întâmplat chiar de ziua tatălui ei. Vineri zicea că împlinește 15 ani”, afirmă mătușa fetei.
“Mai bine mă lua Dumnezeu pe mine. Am aflat sincer de pe internet. Știam că s-a lovit, dar nu în modul în care s-a întâmplat”, a declarat cu tristețe unchiul fetei.
Prietenul Valentinei a scăpat ca prin minune, având doar câteva zgârieturi. Autoritățile au descoperit că băiatul consumase alcool înainte de a porni la plimbare cu prietena sa. Regulile privind trotinetele electrice sunt stricte: conducătorii trebuie să fie peste 14 ani, iar până la 16 ani este obligatoriu să poarte cască. De asemenea, nu este permisă transportarea altor persoane. În ultimele zile, doi adolescenți au ajuns la spital cu fracturi după ce au căzut de pe trotinetele electrice.
De la începutul acestui an, au fost înregistrate 133 de accidente care implică astfel de vehicule. O persoană a decedat și zece au fost grav rănite.
Din cauza pericolelor reprezentate de trotinetele electrice de închiriat, aceste vehicule au fost interzise în Brașov, Constanța și Timișoara. La nivel european, Parisul a fost primul mare oraș care le-a scos din circulație, din motive de siguranță, un exemplu urmat de alte mari orașe precum Madrid sau Barcelona.
.