17.4 C
Iași
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Iata reactia inedita a unui urangutan cand zareste un nou nascut

Must Read

In lumea animala dragostea materna nu este cu nimic mai prejos decat cea a din societatea noastra. Indiferent de specie sau rasa, dragostea fata de cei mici este la fel de induiosatoare si de impresionanta. Este normal sa dorim ce este mai bine celor mici pentru ca ei sunt generatiile tinere si pe ei se bazeaza viitorul. Instinctul matern vine mana in mana cu cel de conservare si de aceea mamele cu pui mici sunt mult mai agresive pentru a fi sigure ca puii lor sunt protejati si in afara oricarui pericol. Femelele de multe ori se grupeaza pentru a putea sa se protejeze mai bine in cazul unui atac iminent asupra puilor. Toate aceste comportamente se regasesc inca in comportamentele umane doar ca noi am invatat sa traim in societate si ne-am calmat impulsurile biologice puternice.

In videoclipul de mai jos veti vedea cat de frumos reactioneaza un urangutan la vederea unui nou nascut, copilul este adus de catre mama sa la zoo iar urnagutanul nu poate decat sa se bucure de prezenta ceilui mic. Orice gest pe care il face, il face cu drag fata de cel mic. Dintre primate gorilele, urangutanii si cimpanzeii au cele mai bune reactii si comportamente fata de cei mici. Acestia sunt mame extraordinare si foarte protectoare. In videoclipul de mai jos veti vedea reactia unica si deosebit de frumoasa a acestei primate la vederea puiului de om. Acesta nu doar ca il privea cu dragoste dar era si foarte curioasa in a-i observa trasaturile.

Si animalele se bucura in aceeasi masura de venirea pe lume a unui copil iar aceste intentii se observa si in comportamentul urangutanului. Mamica si-a adus copilul mic cu ea la gradina zoologica si urangutanul l-a observat si s-a apropiat de sticla pentru a-l vedea mai bine. Vazand ca acesta incearca sa se apropie cat mai mult de sticla de protectie, mama si-a apropiat micutul de geam pentru a fi observat mai bine. Toti cei din jur au fost placut impresionati de reactia primatei care il privea cu dragoste pe cel mic. Acest gest denota ca dragostea materna este una neconditionata.