12.8 C
Iași
joi, aprilie 25, 2024

Secretele Casei Poporului iata ce ascunde una dintre cele mai mari cladiri din Europa

Must Read

Secretele Casei poporului sunt multe la fel ca la orice cladire uriasa care a necesitat multi ani si multa munca pentru a fi realizata. Casa Poporului este una dintre cele mai mari cladiri din Europa, care a fost construita sub regimul ceausist din dorinta arzatoare a dictatorului de a avea o fortareata in Bucuresti.

Aceasta cladire a fost contruita si dintr-un efort al conducerii de a arata ca poate avea constructii la fel de masive ca in URSS. Iata secretele Casei Poporului care au reusit sa stea ascunse timp de ani de zile.

627x0

1.Acest proiect intitulat in comunism Casa Poporului a fost de fapt in plan timp de mai multi ani. Acesta nu este o ideea a tovarasului Ceausescu ci a fost pusa in dezbatere si de catre Carol al II-lea.

2.Pentru a se stabili cine va duce proiectul pana la capat, 17 colective de arhitecti au concurat pentru aprobarea lui Ceausescu. Pana la urma arhitectul Anca Petrescu a realizat schita Casei Poporului.

3.Constructia a fost gata in 7 ani iar pentru a reusi aceasta performanta, 20.000 de oameni au lucrat im 3 schimburi pentru a duce la final ideea conducatorului.

4.Ceausescu vizita santierul in fiecare saptamana la ora 14. Sambata, acesta o aloca pentru a vizita santiere in lucru inca de la ora 6. Cand venea la Casa Poporului acesta era uneori insotit de ministri.

5.Munciti pana la epuizare multi muncitori si-au gasit sfarsitul pe santierul Casei Poporului. Desi exista multe legende urbane referitoare la aceste persoane care uneori erau muncite prea mult sau erau duse acolo pentru a fi eliminate din considerente politice, arhitectul Anca Petrescu insa sustine ca aceste povesti sunt nimic mai mult decat legende.

 VEZI Galeria FOTO + VIDEO AICI