30.3 C
Iași
joi, iulie 18, 2024

Imagini unice de pe vremea când mai aveam fotbal. Naţionala anului 1984 aşa cum n-a văzut-o nimeni

Must Read

„ Am descoperit o minunatie creata de regretatul, marele cronicar Ioan Chirila si de marele regizor Timotei Ursu, filmul de prezentare al Romaniei la EURO’84! Sper ca nostalgicilor generatiei mele sa va faca sa va simtiti din nou tineri,suporterilor sa le faca placere,iar pe jucatorii nostri sa-i imbarbateze.Vizionare placuta tuturor!Hai Romania! ” Aurel Ticleanu

Naţionala României traversează o perioadă extrem de grea în care lipsa de valoare şi problemele din fotbal au tras-o mult în jos.

Din acest motiv suntem nevoiţi să trăim mult din amintiri, iar una dintre cele mai frumoase este cea oferită de echipa anului 1984.

Antrenaţi de Mircea Lucescu, tricolorii s-au calificat atunci la Campionatul European din Franţa, după ce au câştigat o grupă infernală în care au învins Italia, Suedia, Cehoslovacia şi Cipru. Una dintre explicaţiile ascensiunii acelei echipe a unitatea de care dădeau dovadă nişte jucători modeşti şi mult bun simţ în afara terenului.

Un film realizat de regretatul cronicar sportiv Ioan Chirilă şi de regizorul Timotei Ursu, filmul d eprezentare al naţionalei României la Campionatul European din Franţa.