17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

VIDEO – Cum poti scoate o cheie rupta? Nici prin cap nu mi-a trecut că poate fi atât de Simplu! Foarte util!

Must Read

In clipul de mai sus aveti prezentate cateva metode pentru a scoate o cheie ruptă cat mai simplu si cu daune cat mai mici posibil. Metodele sunt foarte simple si usoare asa ca vi le recomand cu drag si sper sa va fie de folos!

Cum se rup cheile de la casa si ce solutii exista pentru remedierea situatiei?
Există o soluție pentru orice fel de situație in care aveți de-a face cu o cheie ruptă.

Cu toate acestea, soluția pentru o cheie ruptă ar putea să fie aceea de a pune bucățile sparte ale unei chei înapoi împreună. Există câteva soluții care sunt mult mai simple. De fapt, aproape orice mod puteți in care ați repara cheile sparte este mai bun decât încercarea de a pune piesele împreună. Cu excepția cazului în care partea cheii care s-a rupt nu este lama.

Daca reușim sa scoatem cheia de la casa cu un patent pur si simplu trăgând lama afara atunci reparația este mai ieftina in cazul in care exista si o cheie de rezerva.

O alta soluție ar mai fi scoaterea cheii cu ajutorul unei bormașini si înlocuirea totala a butucului si cheilor folosite.

Cum se rup cheile
Modul in care s-a rupt cheia este foarte important in determinarea soluției potrivite de reparație. Situația creata trebuie să lase cheia ruptă într-un mod care să permită o reparare reușită. Iată câteva dintre modalitățile prin care se pot sparge diferite chei. Cu informațiile despre unele dintre cele mai probabile cauze ale cheilor rupte, puteți afla dacă puteți repara cheia dumneavoastră rupta.

In funcție de tipul ușii in cauza reparația poate sa fie făcuta de dumneavoastră in casa sau de un lăcătuș mecanic profesionist.

De exemplu la o ușa metalica de intrare este recomandata intervenția unui lăcătuș pe când o ușa de interior nu necesita neapărat intervenția acestuia deoarece poate fi făcuta cu ușurința de orice om necalificat.

Când vine vorba de găsirea de opțiuni pentru reparații, există practici diferite pentru cheile comune ale casei și cheile mașinii. Adesea, este mai dificil să reparați cheile de mașină rupte decât să remediați cheile comune ale casei. Este important să se facă o diferențiere între modul de remediere a cheilor de mașină rupte și informații generale despre modul de reparare a cheilor.

Cheie de casa rupta in butuc
cheie rupta
Cum se întâmplă – Cele mai multe chei sunt realizate din alama, material care se rupe destul de ușor sub presiune. Este foarte probabil ca o cheie să se rupă când este foarte veche și a trecut prin multe rotații într-o încuietoare. Fiecare rotație slăbește cheia și încuietoarea deoarece introduceți cuplul pe metal și îl frecați cu alt metal. Acesta este doar ciclul natural de viață al unei chei și a unei încuietori. Chiar și cu repararea cheilor, cheile nu durează pentru totdeauna.

Trebuie înlocuită sau e suficient numai butucul?
In cazul in care ușa nu poate fi deblocata fără daune singurul lucru care trebuie înlocuit este butucul acesteia caz in care usa poate fi deschisa doar prin spargerea butucului, broasca rămâne fără nici un fel de avarie.

Chiar si cheile noi pot fi totuși uzate până la punctul de rupere dacă sunt utilizate în mod necorespunzător. Atunci când o cheie nu este introdusă corect și apoi este rotită, broasca nu se va deschide, dar majoritatea oamenilor vor încerca în continuare să întoarcă cheia. Acest lucru este foarte frecvent dacă nu sunteți în starea de spirit corectă, care se poate datora multor tipuri de stres. Dacă vă asigurați că cheia este introdusă corect în broasca înainte de a o roti, veți prelungi durata de viață a oricărei chei.

Cum se repara o cheie de casa stricata
O mulțime de oameni doresc să repare cheile rupte care se blochează la jumătate. Speranța este că, după ce eliminați cheia spartă din broasca, va exista o modalitate de a pune cele două bucăți înapoi împreună. Acest lucru nu este imposibil, strict vorbind, dar nu este modul corect de a repara o cheie defectă. Nu există nici o modalitate de a repara o cheie care s-a rupt în jumătate, astfel încât să funcționeze perfect și, de asemenea, sa nu fie în pericol să se spargă din nou în același loc după câteva utilizări.

Ceea ce vrei să faci este să dai cheia defectă unui lăcătuș profesionist care se specializează in deblocări de uși. Cu ambele jumătăți ale cheii, aceștia vor rezolva problema făcând o cheie nouă. În cazul cheilor de casa, va fi mai ușor să le tăiați atâta timp cât cheia nu este brevetată. Înlocuirea este cea mai bună metodă de a repara o cheie ruptă care a cedat în bucăți.

Leave a comment
Your name (required)
Email (required)
Salvează-mi numele, emailul și situl web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.

Your Comment (required)