17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

OMV Petrom doneaza 10 mil de Euro pentru primul spital specializat de oncologie pediatrica din Romania!

Must Read

Se pare ca in Romania sunt mai multi oameni cu suflet mare care isi doresc sa faca bine si sa ii ajute si pe cei cu probleme. De la diferite campanii de donare pentru a strange fonduri pentru un spital pana a ajunge sa dineze chinar  una dintre cele mai mari companii din Europa a fost doar un mic pas.

„Am pornit acest proiect de la zero, dar cu incredere ca romanii pot sa-si ia viata in maini si sa-si construiasca singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul caramida cu caramida, datorita sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri si au donat online, precum si datorita companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contributie, oricat de mica, ne-a ajutat sa mergem inainte si sa ajungem in acest moment in care sa obtinem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranta cea mai mare sponsorizare primita de Daruieste Viata pentru spitalul oncologic pentru copii si ea ne ajuta sa incheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a declarat Carmen Uscatu, fondatoarea Daruieste Viata.

Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achizitia de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea si tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) si echipamente pentru blocul operator, precum si pentru trainingul personalului medical si auxiliar al spitalului. Restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrari de instalatii sanitare si electrice si amenajari interioare.

Asociatia Daruieste Viata a demarat in 2017 proiectul de constructie a spitalului, bazandu-se pe fonduri private (donatii de la persoane fizice si companii). In 2018, au inceput lucrarile de constructie. Proiectul va continua cu partea de instalatii, design interior, precum si cu achizitia de echipamente speciale si pregatirea personalului.

Speram ca tot mai multe firme sa urmeze acest exemplu si sa doneze cat de putin pentru ai ajuta si pe cei care au mai multa nevoie. Gestul celor de la OVM este unul care merita toate aprecierile noastre .