30.3 C
Iași
joi, iulie 18, 2024

12 secrete pe care industria alimentară nu vrea să le știți

Must Read

Navigând pe rafturile magazinului, luăm de obicei ceea ce ne atrage atenția. Dar este într-adevăr corect ceea ce facem? Aspectul destul de nu garantează un gust bun sau beneficii pentru sănătate. Insa acum sa fim seriosi, cati dintre noi stiu exact ce cumpara si cum sunt cu adevarat facute acele prouse. Majoritatea dintre noi le alegam pentru ca ne place gustul sau sunt frumos ambalate si au o reclama destul de buna.

Insa sunt si unele lucruri pe care ar trebui sa le stim despre alimentele pe care le cumparam. Ar fi destul de util sa ne documentam inainte de a cumpara ceva si sa nu ne mai ducem sa luam de pe raft tot ce arata bine si este ambalat frumos.

Branza tare

Când cumpărați brânză tare, acordați atenție culorii, găurilor și texturii: ar trebui să fie uniformă și fără o crustă albă; găurile trebuie distribuite uniform pe întreaga bucată; dacă brânza nu își restabilește forma după ce o stoarceți puțin, este mai bine să nu o luați.

Carne

Carnea proaspătă este roz, nu roșu aprins sau chiar maro. Observați dungile de grăsime: ele trebuie să fie strălucitoare și foarte ușoare. Carnea bună se va întoarce, de asemenea, la forma sa originală și nu se va lipi de mâini.

Cafea macinata

Optați pentru cafea cu un preț mediu: cea ieftină nu va fi bună, în timp ce gustul scump este același. Cafeaua bine măcinată nu este niciodată depozitată în borcane din plastic, numai în sticlă sau în metal. Uită-te și la data „cea mai bună înainte” – nu ar trebui să fie mai mult de 18 luni.

Miere

Mierea naturală este transparentă și are o culoare uniformă. Mierea de calitate este foarte dulce și are un parfum specific. Așezați o picătură între degete: dacă este ușor absorbită de piele, este bine.

Inghetata

Citiți întotdeauna conținutul de înghețată. Aceste fructe cu aromă de berry sunt rareori naturale, deci este mai bine să alegeți cele care conțin doar nuci, fructe confiate sau gumdrops.

Ciocolată

În primul rând, acordați atenție conținutului de ciocolată. Cu cât lista este mai scurtă, cu atât este mai bine. Ciocolata calitativă trebuie să conțină cacao, în timp ce orice derivat este un semn al unui produs artificial. În plus, este mai bine să alegeți o ciocolata care să conțină ulei de cacao, nu ulei vegetal.

Peşte

Un pește proaspăt are ochi strălucitori; ochii înnorați și bulbari sunt indicați pentru un pește vechi.  Când luați peștele în mâini, coada trebuie să se prindă liber.

Pâine

Pâinea proaspătă nu trebuie să fie dură, așa că întotdeauna o atingeți la magazin. Rețineți că pungile din plastic lăsau pâinea să rămână proaspata mai mult timp, dar își va pierde gustul în doar câteva ore într-un astfel de pachet.

morcovi

Alegerea morcovilor este ușoară: luați doar cea mai puțin strălucitoare, nu are pete și este mică.

ardei gras

Două sau trei secțiuni într-un ardei demonstrează că este puțin amar și are mai puține semințe. Dacă există patru secțiuni, va fi dulce cu multe semințe. De asemenea, acordați atenție partea inferioară a ardeiului, unde se extinde.

Ceapa verde

Uită-te la granița dintre părțile albe și verzi : dacă este distinct, produsul este bun; dacă este gradual, scallionul va fi prea dur.

gelatina

Nu este un secret că gelatina se face prin fierberea cu apă a pielii, a tendoanelor, a ligamentelor și / sau a oaselor porcilor și a vacilor.