17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

Oamenii de știință au reușit în cele din urmă să rupă cel mai mare mister din spatele triunghiului Bermudelor

Must Read

Misterul din spatele Triunghiului Bermudelor, un loc unde sute de avioane și nave se spune că au dispărut în circumstanțe inexplicabile, s-ar fi putut rezolva în cele din urmă – cel puțin asta este ceea ce afirmă emisiunea Science Channel .

O echipă de oameni de știință americani de la Universitatea din Colorado au analizat imaginile meteorologice prin satelit din această zonă notorie și au observat o serie de nori hexagonali neobișnuiti. Meteorologii au susținut că acești nori ar putea acționa ca adevărate „bombe de aer”.

Se crede că acestea sunt principala cauză a exploziilor uriase ale aerului care pot depăși cu ușurință 170 de mile pe oră. Aceste vânturi numite uragane „aruncă în aer” aerul și pot genera valuri de înălțime mai mare de 45 de metri.

Nici o navă nu poate supraviețui unei astfel de furtuni și nici o aeronavă nu poate suporta un astfel de vânt.

În mod obișnuit, norii nu formează muchii drepte. Cu toate acestea, judecând după imaginile prin satelit, Triunghiul Bermudelor este o excepție de la această regulă. Anunțul acestei teorii a motivat multe cercetări suplimentare. Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să afle care sunt motivele pentru astfel de anomalii.

Să ne amintim că Triunghiul Bermudelor este o zonă vastă a Oceanului Atlantic între Florida, Puerto Rico și Bermuda. Această regiune este notorie pentru fenomenele sale misterioase. Rapoartele revin în 1945, când cinci bombardiere americane de torpile și un avion care a fost trimis să le găsească au dispărut fără urmă. Din acea zi, alte 75 de avioane și câteva sute de nave au fost pierdute. Ultima tragedie sa produs în 2015, când nava de marfă ” El Faro ” a dispărut în această regiune.