20.5 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

10 fotografii false pe care Internetul le-a crezut ca fiind reale

Must Read

Utilizatorii de Internet încarcă milioane de fotografii în fiecare zi. Diferitele fotografii fac oamenii să se simtă in anumite moduri, dar imaginile care evocă emoții puternice devin adesea virale. Tuturor ne plac și împărtășim aceste imagini, dar nu toată lumea are timp să citească comentariile. Dacă au făcut-o, ar învăța că unele dintre fotografii sunt de fapt false.

1. Iată ce s-a întâmplat cu o pădure tropicală timp 10 ani.

Această fotografie colaj a devenit o poza populara # 10YearChallenge. Această imagine este însoțită de un text care spune că în fiecare an, 46 000 până la 58 000 de kilometri de pădure sunt taiate pentru despăduriri. Fotografia pare reală mai ales datorită logo-ului din colțul din dreapta. Dar, de fapt, acest lucru nu este un colaj de 2 fotografii facute la 10 ani diferenta, este o imagine dintr-un stoc de fotografii. Arată Malaesia în cazul în care pădurea tropicală a fost eliminată pentru a crește teritoriul pentru cultivarea palmierilor.

2. Un tip care amestecă orez

Ați crezut, de asemenea, că un fotograf a reușit să surprindă acest minunat moment de orez? Ei bine, orezul este de fapt fals. De fapt, totul este fals. Este pur și simplu o sculptură pe care o puteți cumpăra într-un magazin din Tokyo unde sunt vândute alimente false.

3. Graffiti care se vad clar în apă

Această fotografie a devenit un hit pe multe site-uri web. Dar adevărul este că a fost editata. Da, acest graffiti există cu adevărat, iar clădirea este situată în Mariampol, Lituania. Iar autorul tabloului este un artist de stradă, numit Ray Bartkus, care a desenat imaginea cu capul în jos – ca să se reflecte în apă. Dar cel mai bun moment pentru a vedea imaginea este atunci când nu există vânt și suprafața este perfect netedă. În caz contrar, imaginea arată astfel:

4. Un râs și un cerb au fost găsite într-un birou sub masă. Se ascundeau de incendiile din California.

Da, fotografia este reală, dar este afișată de fiecare dată când un foc de pădure se declanșează undeva în SUA. Și subtitrarea este diferită de fiecare dată. Fotografia a fost făcută în mai 2009 într-o clădire care este deținută de o echipă non-comercială de salvatori de animale. În timpul unui incendiu din Santa Barbara, California, aceste animale drăguțe au fost găsite nu departe de ferma lui Arnold Schwarzenegger. Și pentru că nu existau cuști, râsul a alergat spre cerb și a stat lângă el.

5. Anul Nou de la Paris

Această imagine populară arată sute de focuri de artificii care se presupune că au fost lansate la Paris în ajunul Anului Nou. Din nefericire, fotografia este falsă și am găsit mai multe dovezi. În primul rând, în ajunul Anului Nou, focurile de artificii sunt lansate de la Turnul Eiffel. În al doilea rând, toate focurile de artificii din fotografie se află la aceeași distanță față de cameră. În sfârșit, utilizatorii de internet care trăiesc în Paris susțin că aceasta este o imagine falsă. Doar aruncați o privire la imaginea spectacolului real de artificii de deasupra Turnului Eiffel, pe 14 iulie.

6. Un câine dormit în mormântul proprietarului în fiecare seară timp de 7 ani

Aproape 60.000 de aprecieri și peste 55.000 de acțiuni au fost făcute de utilizatori când au văzut postarea despre un câine care doarme pe o piatră de mormânt. Legenda spune ca cainele numit Capitan a vizitat mormantul proprietarului in ultimii 7 ani si a dormit acolo pana dimineata. Această fotografie este absolut reală și așa este povestea. Problema este că nu au legatura. De exemplu, aceeași poveste a fost legată de un alt câine dormind pe un mormânt, de asemenea.

7. „O zi obișnuită în Rusia”

Puteți vedea această fotografie cu un titlu similar (de exemplu, „Polar Express”) pe Internet. Se spune că fotografia arată un urs alb real care coboară dintr-un autobuz undeva în Rusia. Ați fi surprins, dar fotografia este absolut reală – a fost facută într-un oraș din Republica Cehă și nu a fost editată. Dar ursul nu este real – este un costum pe care îl purtau doi activiști de la Greenpeace. Acest „urs” a fost o parte a campaniei Save the Arctic . A mers „în orașele europene pentru a atrage atenția asupra problemelor din Arctica.

8. O gâscă înghețată a încălzit un cățeluș cu aripile sale.

La sfârșitul lunii ianuarie, sute de mii de oameni de pe social media le-au plăcut și au împărtășit fotografia unei gâste care tremura, care îngheța la o țeavă și încălzea un catel cu aripile ei. Se pare că au fost găsite în Montana. Chiar dacă fotografia pare a fi reală, a fost facută cu mult timp în urmă și, cel mai probabil, nu a fost în SUA. Și mai presus de toate, povestea însăși este cel mai probabil o minciună. Aceste imagini au fost partajate pe site-urile din China începând din 2017.

9. Un munte în formă de cap de broască țestoasă

În ianuarie 2019, Amazing Nature on Facebook a postat o fotografie care arată un munte care arată ca o broască țestoasă. Postul a devenit viral, dar acest munte nu există de fapt – fotografia a fost făcută prin combinarea mai multor imagini. De exemplu, aici sunt 2 dintre ele.

10. O navă de croazieră care elimină deșeuri în mare

Titlul acestei fotografii care a fost publicat pe Facebook nu cu mult timp în urmă, spune că această navă de croazieră dă deșeuri direct în mare. Acest post a devenit viral, iar utilizatorii au început să lase comentarii greșite și chiar și directorul național pentru mediul din Uruguay trebuia să furnizeze o explicație. În contul său de Twitter, el a scris că această fotografie afișează nava de croazieră pornind turbinele sale pentru a renunța la o ancoră. Și petele maro sunt nisipul și nămolul de jos.