12.8 C
Iași
joi, aprilie 25, 2024

Stephen Hawking a spus că Pământul va înceta să existe în 200 de ani, aici sunt opțiunile noastre

Must Read

Cel mai renumit om de știință de la Albert Einstein, Stephen Hawking , este cunoscut pentru lucrările sale inovatoare în fizică și cosmologie. Hawking a învățat să citească la vârsta de 8 ani și a fost destul de leneș la universitatea sa , dar la vârsta de 21 de ani și-a schimbat complet viziunea asupra lumii din cauza bolii și a dedicat întreaga sa viață cosmologiei. În teoriile sale strălucite, omul de știință a încercat să explice cum funcționează universul nostru într-un mod foarte profund – deși, uneori, părerile lui despre viitorul Pământului și omenirii erau extrem de pesimiste.

Vaccinurile modificate genetic vor avea consecințe puternice.

Geniul certificat a spus că una dintre cele mai mari amenințări la adresa omenirii nu a venit din cosmos, ci mai degrabă de la ceea ce oamenii  fac ei înșiși.

Cu mult timp în urmă, oamenii de știință au început să se joace cu viruși modificați genetic pentru tratarea bolilor umane, însă au descoperit și alte aplicații posibile pentru ei. De exemplu, cercetătorii care creează un virus care ar putea ucide celulele canceroase au descoperit că ar putea reduce și nevoia de a bea prin introducerea în neuroni care controlează comportamentul unei persoane dependente.

Problema este că încă nu înțelegem pe deplin daunele pe termen lung provocate de aceste vaccinuri recombinante și cu siguranță nu știm ce efecte pot avea asupra noastră.

 Străinii vor invada planeta noastră

Hawking credea că există alte forme de viață în cosmos și că nu erau prietenoase .

În 1983, Hawking împreună cu James Hartle și-au elaborat teoria ” fără limite ” care descrie modul în care Pământul a ajuns în existență în timpul Big Bang-ului. Ulterior, ideea a fost dezvoltată în teoria ” multiverselor ” lui Hawking . Conform teoriei, cosmosul nostru este doar unul din multe universuri separate create de un număr de alte „Big Bangs”.

Deși nu există încă dovezi care să demonstreze că nu suntem singuri în cosmos, există o mare posibilitate ca străinii să vrea să distrugă alte ființe vii în atomi.

 Universul se va termina

În lucrarea sa finală, un ieșire netedă din inflația eternă a terminat cu două săptămâni înainte de a muri, Hawking a prezis că universul nostru va disparea în cele din urmă in întuneric, deoarece toate stelele vor rămâne fără energie. De aceea, în opinia lui, avem nevoie disperată să ajungem în alte universuri cât mai curând posibil dacă vrem să supraviețuim.

Roboții vor înlocui oamenii

Deși viața lui Hawking în sine depindea de inteligența artificială, el nu avea deloc încredere în ei. Odată ce a spus că ar putea fi ” cea mai gravă invenție a istoriei civilizației noastre „, deoarece ar putea înlocui oamenii cu totul.

„Odată ce oamenii dezvoltă inteligența artificială, acesta va decola pe cont propriu și se va reprograma într-un ritm tot mai mare”, a prezis el. În acest fel, această nouă formă de viață ar putea depăși performanța oamenilor .

Armele nucleare vor distruge populația umană

În opinia lui Hawking, agresiunea și comportamentul irațional sunt cele mai grave trăsături umane pe care trebuie să le scăpăm.

Va trebui să găsim o altă planetă pentru a trăi

Potrivit lui Hawking, trebuie să găsim o altă planetă care să trăiască în decursul a 100 de ani , altfel vom muri, pe măsură ce planeta noastră deja „a atins punctul fără întoarcere”. Pentru a ne salva de astfel de probleme cum ar fi creșterea imensă a populației, poluarea, defrișările și pandemiile, trebuie să devenim o specie multi-planetară și să descoperim noi lumi.

Aici sunt posibili pământari care ar putea fi populați în viitor:

  • Deși Luna, satelitul natural al Pământului, nu are atmosferă, este cel mai apropiat obiect ceresc pentru planeta noastră, care are depozite imense de resurse naturale. În plus, pe suprafața sa există tuburi de lavă vechi care ar putea fi locația perfectă pentru construirea primelor colonii umane.
  • Marte, cu pământul său toxic, frigul ostenit și atmosfera inabusivă, evident nu este un loc bun pentru a trăi. Dar o abordare competentă în construirea unor baze spațiale bine protejate ar putea pune umanitatea în faza inițială a colonizării spațiului.
  • Ceres este o planetă pitică între Marte și Jupiter situată într-o centură de asteroizi . Potrivit estimărilor astronomilor, acesta ar putea fi compus din 25% apă, care este bună pentru ființele umane. Cu toate acestea, din cauza lipsei de atmosferă, nu am putea să experimentăm schimbări de vreme sau să vedem vreo culoare în timp ce trăim pe ea.
  • A patra cea mai mare luna lui Jupiter, Europa, este acoperită cu o crustă de gheață care ar putea dezvălui oceane de apă. Pe de altă parte, întotdeauna se umplu cu radiații, încât oamenii nu ar putea supraviețui, iar temperaturile sunt foarte reci.
  • Cel mai mare lună a lui Saturn, Titan, ar putea fi, de asemenea, un loc terminal pentru ființe umane. Unul dintre avantajele existenței este că are o atmosferă care protejează suprafața de radiații și de meteoriți.
  • „Vărul” lui Earth, Kepler-452b , orbitează o stea asemănătoare soarei , la 1400 de ani-lumină distanță de noi și arată exact ca și planeta noastră . Ar putea fi posibilă existența apei lichide pe suprafața sa, dar este aproape acoperită de nori groși de cețoși și vom avea cu siguranță probleme cu activitatea vulcanică acolo.

Pământul se va transforma într-o minge de foc

arele creier a prezis, de asemenea, că planeta noastră ar deveni o minge de foc în mai puțin de 600 de ani. Până atunci, Pământul va fi atât de suprapopulat încât consumul nostru de energie va face ca planeta să ardă roșu.

Hawking a adăugat că încălzirea globală ar face condițiile de pe Pământ similare cu Venus , unde temperatura medie este de aproximativ 250 de grade Celsius, acidul sulfuric ar ploua adesea de pe cer și vor exista viteze de vânt de până la 100 de metri pe secundă.