31 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

5 EXERCIȚII care te ajută să scazi repede în greutate

Must Read

Exercițiile fizice sunt un mod grozav pentru a-ți începe dimineața plină de energie. Dacă nu ai timp de un set complet, există totuși câteva pe care le poți face pentru a-ți trezi ccorpul și pentru a te pregăti pentru restul zilei și care te vor ajuta să rămâi sănătoasă.

Înainte de a începe aceste exerciții, e vital să-ți aerisești camera și să-ți încălzești mușchii. Apoi, citește instrucțiunile exercițiilor și treci la treabă:

1. Pilon și frânghii

Acest exercițiu te ajută să-ți relaxezi mâinile. Imaginează-ți că trupul tău este un pilon și că mâinile tale sunt niște frânghii legate de el. Dacă cineva întoarce pilonul, frânghiile se vor mișca. Stai cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, relaxează-ți mâinile complet și rotește-ți corpul în jurul axei coloanei vertebrale, crescând complet intensitatea.

Fă acest exercițiu atâta timp cât te simți confortabil, dar amintește-ți să numeri ciclurile de respirație – acestea ar trebui să fie divizibile cu 6 – 6, 12, 18 etc.

2. Cocostârcul

Acest exercițiu îți dezvoltă agilitatea, echilibrul, coordonarea și îți îmbunătățește circulația sângelui de la picioare. Stai în piciorul stâng, ridică-ți piciorul drept, astfel încât coapsa să fie paralelă cu pământul sau chiar mai sus. Trage-ți degetele spre tine. Întinde brațul drept, dar nu îl încorda complet.

Menține brațul stâng în jos. Palmele ar trebui să fie rotunjite și relaxate, de parcă ai ține două mingi. Închide ochii și încearcă să-ți păstrezi echilibrul. Apoi, ridică-te pe vârfurile piciorului. Repetă de 3-5 ori.

Fă acest execițiu atâta timp cât te simți confortabil, dar nu mai puțin de 10 secunde.

3. Rostogoliri

Acestea îți întăresc coloana vertebrală, îmbunătățesc fluxul sanguin al măduvei spinării și te scapă de stres și oboseală. Stai pe podea. Trage-ți picioarele spre tine, ținându-le strâns cu ambele mâini.

Rotunjește-ți spatele cât de mult poți. Apleacă-te pe spate, rostogolește-te pe spate și apoi revino la poziția inițială. Fă acest exercițiu pentru cel puțin 12 cicluri de respirație.

4. Hummer

Acest exercițiu te ajută să îți relaxezi coloana, mai ales în zona umerilor. Acest exercițiu ar trebui să fie făcut împreună cu cel de mai sus. Stai pe spate. Pune mâna dreaptă pe umărul stâng și mâna stângă pe umărul drept. Rotunjește-ți spatele cât mai mult posibil.

Ridică-ți trunchiul și începe să ciocăni ușor podeaua cu spatele. Fă acest exercițiu timp de câteva cicluri de respirație, dar nu mai puțin de 12.

5. Răsuciri

Acest exercițiu îți îmbunătățește mobilitatea și flexibilitatea coloanei, îți întinde mușchii și reduce mărimea taliei. Este și un mod grozav de a preveni durerile de spate. Stai pe podea cu piciorul drept ridicat în fața ta. Pune piciorul stâng pe podea, în exteriorul coapsei drepte.

Întoarce-ți trunchiul spre partea opusă, apăsând cu mâna dreaptă pe podea și cu mâna stângă pe genunchi. Repetă exercițiul pe partea cealaltă. Ține minte să îți întorci capul în direcția opusă răsucirii – astfel, exercițiul va fi mai eficient. Fă acest exercițiu atâta timp cât te simți confortabil și nu uita de ciclurile de respirație.

sursa: elacraciun.ro