16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Un om si-a petrecut 40 de ani transformând un deșert într-o pădure uriașă, iar acest lucru dovedește că există încă speranță pentru planeta noastră

Must Read

Unii spun că îngrijirea pentru mediu este o cauză pierdută, dar acest om le-a dovedit că este greșit. Majuli, cea mai mare insulă din lume, a fost mereu un teren uscat, nisipos și aproape steril, pierdut în nordul Indiei, dar numai până când un vânzător de lapte a îndrăznit să schimbe peisajul și mediul său.

La vârsta de 16 ani, Jadav Payeng a fost martor la o scenă tristă: numeroși șerpi morți s-au răspândit de-a lungul marginilor insulei Majuli, o insulă pe râul Brahmaputra. Inundațiile au tras creaturile pe insula unde au murit din cauza căldurii și a lipsei de umbre.

Jadav a fost profund miscat și, după ce a văzut această devastare, a făcut o rezoluție: Să-și dedice viața pentru a revigora insula nisipoasă și sterilă prin plantarea unui copac în fiecare zi. Ceea ce a început ca o promisiune și un vis în 1979, a devenit Pădurea Mulay 40 de ani mai târziu. Terenul este mai mare decât Central Park și mai mult de 12 ori mai mare decât mărimea orașului Vatican.

Datorită lui Jadav, pădurea a ajutat la conservarea ecosistemului local și a naturii sălbatice. Acum locuiește tigrii bengalezi, cerbi, rinoceri, vulturi, elefanti și, bineînțeles, șerpi. Încercarea de împădurire a făcut ca Majuli să fie mai sigură datorită copacilor care ancoră insula pe continent și protejând zona de eroziune.

Cadoul său pentru natură ar fi în continuare un secret dacă nu ar fi fost cazul fotoreporterului indian Jitu Kalita care a descoperit pădurea necunoscută în timpul unei călătorii pentru a fotografia păsările în 2007. Ar fi, de asemenea, un secret pentru noi dacă nu ar fi fost pentru Jitu Kalita documentar despre realizarea lui Jadav în  Forest Man

Din fericire, eforturile sale nu au trecut neobservate și munca sa a fost recunoscută și de fostul președinte al Indiei, care ia dat titlul: „Forest Man of India”.