17.4 C
Iași
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Aceste 9 creaturi dovedesc existența super-puterilor în viața reală

Must Read

Super-eroii nu se regăsesc numai în filme. Unele superputerile incredibile există deja în lume.

Am găsit creaturi cu abilități care sunt chiar mai surprinzătoare, amuzante, ciudate și, uneori, dezgustatoare decât ale super-eroilor. Nu pierdeți sfârșitul articolului – dacă credeți în apocalipsa zombie, veți aprecia bonusul pe care l-am pregătit pentru dvs.

1. Meduze imorale

Această meduza își începe viața ca o pată mică în piscină, în aer liber numită planula, care devine o colonie de polipi și apoi se dezvoltă într-o meduza. Dacă este atacat, este expus la stresul mediului sau pur și simplu devine bolnav sau batran, poate reveni la stadiul de polipi, formând o nouă colonie de polipi, ceea ce o face nemuritoare.

2. Șobolan gol

Pielea acestor rozătoare nu are substanța responsabilă la mamifere pentru transmiterea semnalelor de durere către sistemul nervos central. Ca urmare, șobolanii goi nu simt nicio durere. Acest șobolan este, de asemenea, cunoscut pentru o rezistență extrem de ridicată la cancer.

3. Broască păroasă

Această broască își poate rupe propriile oase pentru a-și crește ghearele, care nu sunt gheare din punct de vedere tehnic deoarece sunt făcute din os, nu din keratină. În mod normal, fiecare gheară se odihnește în interiorul degetelor.

4. Creveti Mantis

Aceste creveți au o armă foarte serioasă: ghearele puternice, asemănătoare ciocanelor, care nu numai că sunt extrem de ascuțite, dar pot și alerga cu o viteză de 23 m / s . Oamenii de stiinta trebuie sa-i pastreze in cutii de plastic groase, deoarece unele specii mai mari sunt capabile sa sparga si un acvariu din sticla.

5. Caracatiță mimetică

Caracatita mimica este capabila sa imite alte specii locale. Ei sunt capabili nu numai să-și schimbe culoarea pielii și textura pentru a se amesteca cu mediul lor, ci și pentru a copia comportamentul și forma tipică a diferitelor obiecte și animale.

6. Criocerinae leaf beetle

Larvele acestei insecte au găsit cea mai grozavă cale de a se apăra: se acoperă cu propriile excremente pentru a evita să fie mâncate.

7. Flea

Picioarele lor sunt perfecte pentru a sări. Un purice poate sări până la 7 inci (18 cm) în înălțime și până la 13 cm (33 cm) în lungime, ceea ce face puricele saritorul olimpic al tuturor animalelor cunoscute (în raport cu dimensiunea corpului).

8. Lyrebird

Unele păsări sunt cunoscute pentru faptul ca sunt capabile de a imita diverse sunete, dar aceasta poate copia aproape orice sunet: ferăstraiele cu lanț, alarme de incendiu, trantitul usilor, sau chiar trenuri. Un înlocuitor infricosator pentru un papagal vorbitor!

Bonus: Cordyceps – ciuperca de zombie

Această ciupercă are cea mai bizară capacitate de a crește în corpurile altor insecte. Sporii ei atacă o insectă (o omidă, un păianjen sau o furnică), înlocuiesc țesutul gazdei cu propriile sale larve și apoi împușcă tulpini care cresc în afara corpului. In acest timp, tesutul insectei este complet copleșit de ciuperca. Cu alte cuvinte, nu mai este o furnică, ci o cordieceps în formă de furnică. Ca o apocalipsă extraterestră.

Amintiți-vă: nu subestimați niciodată Mama Natura. Este greu de crezut de ceea ce sunt capabile aceste creaturi. Puterile lor ar face orice super-erou gelos.