31 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

O metodă interesantă de plantare a morcovului — nu necesită rărire și asigură o recoltă bogată!

Must Read

Morcovii suculenți, răsărirea rapidă a culturilor, absența necesității de a le rări — toate acestea vor deveni reale, dacă nu veți semăna semințele ca de obicei, ci cu ajutorul soluției de amidon.

AVEȚI NEVOIE DE:

-2 litri de apă;

-3 linguri de amidon;

-o pâlnie;

-o sticlă de plastic cu volumul de 2 litri;

-2 linguri de semințe de morcov.

MOD DE LUCRU:

1.Pregătiți soluția de amidon: dizolvați amidonul într-o cană de apă la temperatura camerei, după care turnați soluția obținută într-o cratiță cu apă clocotită (volumul rămas din 2 litri), amestecând continuu până la dizolvarea completă a cocoloașelor. Soluția pregătită trebuie să se adune sub formă de picături vâscoase și să cadă liber de pe lingură.

2.După ce se va răci, turnați-o în sticla de plastic. Folosind pâlnia, adăugați și semințele de morcov în ea.

3.Închideți sticla. Agitați-i conținutul până când semințele se vor răspândi uniform.

4.Sticla din imaginea de mai jos conține o lingură de semințe. Această cantitate este insuficientă.

5.Iar acum numărul de semințe din soluție este dublu. Cantitatea lor este optimă. O lingură de semințe este suficientă pentru un litru de soluție de amidon.

6.A sosit momentul să mergeți în grădină, la parcela pregătită și irigată în prealabil.

Sarcina este simplă: trebuie să turnați uniform conținutul sticlei de-a lungul rândului. Frecvența plantării morcovului depinde de viteza turnării și grosimea jetului.

7.Cel mai simplu este să vă orientați după ce ați turnat soluția pe o porțiune mică. Lichidul semitransparent permite vizualizarea bună a semințelor și a distanței aproximative dintre ele.

8.Dacă veți face pauze în timpul plantării, va trebui să agitați sticla cu restul semințelor. După ce toate rândurile vor fi umplute cu soluție de amidon, mai rămâne doar să acoperiți semințele cu pământ.

Un bonus suplimentar pentru semințele plantate prin această metodă este reprezentat de crearea unui microclimat deosebit. Spre deosebire de apa obișnuită, soluția de amidon nu se va usca atât de repede, asigurând prezența permanentă a nutrienților și umidității. Lăstarii de morcov vor răsări mult mai repede.

Spor la grădinărit!