9.2 C
Iași
luni, aprilie 22, 2024

Călugărița obraznica

Must Read

– O calugarita tinerica se duce la doctor:
– Doctore, nu pot scapa de sughit , ma chinuie de 5 zile!

– Doctorul o consulta rapid si-i spune:
– Esti insarcinata!
– Calugarita se intoarce la manastire si comunica plangand verdictul…..

– A doua zi stareta se adreseaza doctorului:
– De ce i-ati spus asta calugaritei noastre ?
– Am vrut sa o sperii si sa scape de sughit …
– Cel care s-a speriat a fost episcopul, s-a aruncat din turn!

Top curiozitati despre religie

1. Un preot își poate achiziționa veșminte bisericești chiar și de pe internet, printr-un simplu click.
2. Și, rămânând tot pe subiectul achiziționării online, există site-uri specializate pe comercializarea de cripte si cavouri funerare.
3. Singurul Monument din lume dedicat victimelor fumatului se află în România, în parcul Tineretului din București. Acesta este o inițiativă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

4. Potrivit Sfintei Tradiţii a Bisericii Ortodoxe de Est, Adevărata Cruce a fost realizată din trei tipuri de lemn: cedru, pin şi chiparos.
5. Papa Ioan Paul al II-lea a fost primul papă de altă origine în afară de cea italiană de la Papa Adrian al VI-lea, adică din 1522,iar pontificatul său de 26 ani este considerat al treilea ca lungime din istoria Bisericii Catolice, în urma Sfântului Petru și a lui Pius al IX-lea.

6. Biserica Anglicană din Bucureşti a funcţionat chiar şi în perioada regimului comunist.
7. În anul 236, un simplu bărbat pe nume Fabian, care nu era nici măcar un candidat pentru a deveni papă, a fost ales după ce un porumbel alb (care reprezintă simbolul Duhului Sfânt) i s-a aşezat pe umăr.

8. Biserica Ortodoxă Română, prin reprezentanții ei (adică Mitropolitul Antonie Plămădeală al Ardealului și preotul Dumitru Radu), a semnat un acord cu Biserica Romano Catolică, în care Biserica Ortodoxă este considerată Soră a “Bisericii” Romano Catolice. În acest fel s-a obținut o semi-unire cu papalitatea.