17.4 C
Iași
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Hacker-ul român Mateiaș Vintilă a mâncat gratuit 2 ani de zile la McDonald’s. A fost prins, iar paguba este de 32 000 €

Must Read

Da, este posibil sa faci aşa ceva, spun cei care au ajuns să cunoască foarte bine cum funcţionează politica McDonald’s. Asftel, Mateiaș Vintilă și-a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald’s din lume, scriu ce de la timpurigrele.ro

Tânărul de 27 de ani este din oraşul Rm.Vâlcea, un loc bine cunoscut, catalogat ca fiind raiul hackeri-lor. Românul, şomer fiind, dar şi foarte priceput la computere, a creat o cartelă care să-i permită să comande la terminalele automate ale restaurantelor McDonald’s, fără să plătească.

Ce metodă folosea hacker-ul? La prima vedere totl era destul de simplu: Mateiaș își alege produsele și își plasează comandă ca toți ceilalți, cu excepția faptului că atunci când plătește prin card de credit, el introduce cardul trucat care conține programul de calculator! Algoritmul general și datele mașinii fiind modificate, plata este acceptată și omul trebuie doar să-și recupereze comanda de la ghișeele de livrare!

Ulciorul norocos (cardul), a adus beneficii acestuia, dar şi iubitei sale, numai că într-un final, în urma unei răzbunări, prietena a mărturisit poliției înșelăciunea iubitului său! Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Mateiaș a fost imediat arestat şi a mărturisit faptele. “Am făcut asta, pentru că eram șomer și nu aveam destui bani ca să mă hrănesc, cum mi-ar fi plăcut. Nu este vorba decât de mărunțiș, 300-400 euro pe săptămână, care nu vor ruina marele seif de la McDonald’s! Și apoi, mi-am întărit și legăturile sociale, de exemplu în week-end, adesea am reușit astfel să petrec seara cu prietenii mei!“

Conform celor de la McDonald’s, daunele se ridică la mai mult de 32 000 €, iar faimosul lanț de fast-food, a decis să depună o plângere împotriva tânărului din Rm.Vâlcea.

Acesta este pasibil acum de o pedeapsă ce poate ajunge până la 8 ani de închisoare. Cardul piratat nu a fost încă găsit.