30.3 C
Iași
joi, iulie 18, 2024

9 lucruri normale în Coreea de Sud, dar uimitoare pentru restul lumii

Must Read

Coreea de Sud este o țară a contrastelor în care tehnologiile moderne și vechile tradiții asiatice sunt combinate armonios. Fiecare călătorie în această țară uimitoare dezvăluie nenumărate secrete și mistere noi.

1. Sprijinul acordat de stat femeilor însărcinate

Toate femeile gravide din Coreea de Sud primesc un card de credit special de la guvern. Acest card are 500 de dolari pe ea. O mamă viitoare își poate cheltui banii pentru tratamentul medical și pentru toate medicamentele necesare. Locurile pentru femeile însărcinate din metrou sunt marcate cu o culoare roz. Trinket-ul activează acest semn, astfel încât toți pasagerii să știe că în mașină există o mamă. Acest lucru este util în special pentru cei aflați în stadiile incipiente ale sarcinii. Există, de asemenea, locuri de parcare speciale pentru mamele viitoare.

2. Este normal și este permis să încerci mâncare în supermarketuri.

În majoritatea supermarketurilor coreene, alimentele sunt disponibile pentru testare. Nimeni nu controlează cantitatea de alimente pe care un client o testează înainte de a cumpăra … sau nu o cumpără.

3. Bisericile dau daruri mici, dar plăcute, parohiei lor.

Bisericile aranjează vizite gratuite la dentiști și coafezi pentru parohia lor. Ei au mulți reprezentanți care recrutează în mod activ oameni și întreprinderi care doresc să participe. Cea mai populară invitație este distribuirea de șervețele umede gratuite cu o adresă bisericească pe ele. Apropo, Coreea de Sud are cea mai vizitată biserică din lume, cu o parohie formată din mai mult de 1 milion de oameni pe an.

4. Elevii studiază până la miezul nopții.

Copiii coreeni trebuie să studieze foarte mult. Elevii de la școală primară au cursuri între orele 9.00 și 18.00, studenții de la gimnaziu se întorc acasă la ora 10, iar elevii de liceu trebuie să studieze uneori până la ora 1 dimineața. Bibliotecile școlare sunt deschise 24 de ore din 24 și în mod special pentru aceste ocazii. Dar osteneala intensa nu ajuta la stralucirea unui copil, ci are efectul opus. Mulți dintre ei își pierd interesul pentru hobby-uri, deoarece pur și simplu nu au timp pentru o viață personală. Ei studiază, dorm în timpul călătoriei și petrec timpul liber pe rețelele sociale.

5. Cuplurile poartă haine similare în Coreea de Sud.

Fiecare cuplu coreean îndrăgostit permite tuturor celor din jur să știe că sunt împreună. Ei o fac cu ajutorul unor echipamente similare. Multe haine și pantofi la fel pot fi găsite în magazinele locale pentru tineri .

6. Nu se mănâncă câini în Coreea de Sud.

Aproape întreaga generație tânără nu a încercat niciodată carne de câine. Cu toate acestea, este încă posibil să încercați acest fel de mâncare în Coreea de Sud, dar este extrem de costisitor. Bucătăria modernă coreeană este foarte sănătoasă. De obicei, mănâncă carne la grătar (fără ulei), o mulțime de legume și plante și orez, desigur. Dar mai mult decât orez, coreenii iubesc cafeaua.

7. Există o lipsă de coșuri de gunoi și o mulțime de toalete publice.

Nu există coșuri de gunoi acolo deoarece coreenii sunt foarte ordonați. În fiecare stație de metrou și în fiecare parc există toalete publice. Toaletele sunt foarte curate, cu cabine separate pentru persoane cu dizabilități. Toaletele pentru femei au mese speciale pentru schimbarea scutecelor.

8. Fiecare grădiniță are o uniformă într-o anumită culoare, astfel încât copiii să nu se piardă în mulțime în timpul plimbărilor în oraș.

9. Coreea de Sud este o țară izolată care nu cunoaște tradițiile lumii occidentale