20.5 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

8 obiceiuri grosolane care sunt de fapt bune. Nu mai faceti dus in fiecare zi!

Must Read

Chiar dacă am auzit că durează 21 de zile pentru a fi credibila, această afirmație  a fost dovedită în practică. Conform studiilor recente, veți avea nevoie de cel puțin 66 de zile pentru ca un nou mod de comportament să devină automat. Cu toate acestea, nu toate obiceiurile noastre necorespunzătoare sunt într-adevăr la fel de îngrozitoare  cum am fost obișnuiți să le considerăm.

8. Te usurezi în duș

Ar putea fi inadecvat să vorbești despre urinat în duș cu voce tare, dar cercetătorii au aflat că aproape 75% dintre oameni au făcut-o cel puțin o dată în timpul vieții .

De fapt, nu este nimic rusinos – acidul uric și amoniacul din urina vă pot ajuta să preveniți infecțiile fungice la nivelul degetelor de la picioare . De asemenea, dacă alegeți să urinați în timp ce faceti un duș, puteți economisi bani pe factura dvs. de apă și pe hârtia igienică.

7. Scuipatul

Scuipatul poate părea dezgustător, mai ales dacă se face în locuri publice. Cu toate acestea, atunci când exersați, vă poate ajuta să respirați mai ușor .

În mod normal, respirăm prin nas – aceasta încălzește aerul și îl face mai umed, permițând organismului să absoarbă oxigenul mai eficient.

6. Guma de mestecat

Deși guma nu are nici un beneficiu nutrițional, a fost dovedit științific faptul că mestecarea acesteia oferă un efect mai bun decat cofeina. Guma de mestecat vă poate ajuta să vă concentrați, să vă intensificați memoria , să reduceți stresul și să echilibrați hormonii prin creșterea nivelului de cortizol

5. Eliberarea gazelor

Chiar dacă nu știți că se întâmplă acest lucru, corpul eliberează gaze de aproximativ 14 ori pe zi și aproximativ 3-5 ori în timpul somnului. De regulă, tractul digestiv începe să producă dioxid de carbon și metan aproximativ 6 ore după ce mănânci și este bine ca organismul să scape de ele. Dacă încercați să mențineți gazul, poate provoca dureri abdominale sau balonare.

4. Zgomote abdominale

O usurare buna dupa ce ati avut o masa imensa este de fapt buna pentru stomacul dumneavoastra, deoarece ajuta la scoaterea aerului. Suprimarea durerii și menținerea gazului în interiorul stomacului poate provoca apariția unor stropi de acid gastric în esofag care, la rândul său, poate declanșa durere toracică.

3. Să-ți rozi unghiile

Când vă mancati unghiile, veți consuma unele dintre bacteriile care se află pe ele și sub ele. Acest lucru face ca sistemul imunitar pentru a începe să producă celule albe din sânge care ajută la combaterea acestor bacterii. Corpul tau, de asemenea, inregistreaza bacteriile in bancul de memorie, asa ca daca o anumita bacterie este intalnita a doua oara, veti avea deja limfocitele care o pot bate.

Mai mult, unele studii arată că copiii care își sug degetele  sunt mai puțin susceptibili de a suferi de alergii .

2. Te scarpini in nas

Potrivit unor studii , acest obicei îngrozitor poate contribui de fapt la stimularea sistemului imunitar, deoarece mucoasa mâncată conține mucini salivari care pot lupta împotriva bacteriilor care cauzează diferite boli. Când vă mâncați mucoasa, declanșați sistemul imunitar pentru a elibera celulele albe ale organismului, pentru a vă apăra împotriva acestui tip de bacterii.

1. Sari peste dusuri

Dacă faceti un duș în fiecare zi, spălați câteva uleiuri esențiale din piele și păr care sunt necesare pentru a te menține hidratat și protejat. Chiar și apa caldă fără săpun poate distruge o mulțime de bacterii utile pe care pielea dumneavoastră trebuie să rămână radiantă și elastică . Deci, este perfect natural și chiar sănătos pentru tine să renunți la dușuri o dată sau de două ori pe săptămână.