20.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Test de inteligență scurt – pune-ți mintea la contribuție!

Must Read

Logica este cuvânt derivat din termenul elen logos. În limba greacă veche expresia „logos” avea următoarele înțelesuri: cuvânt, idee, rațiune, ordine. Logica studiind forma gândirii se deosebește de toate celelalte științe care rețin conținutul gândirii. Filosofii înțeleg prin logos rațiunea cosmică, divină.

Așadar, întrebarea este următoarea: Care dintre cele două femei este bogată?

Privește atent imaginea cu cele două femei japoneze și încearcă să îți dai seama, care dintre ele are un statut mai influent? Care dintre ele este mai bogată și care este mai săracă?

Ești gata să răspunzi?

Te-ai gândit bine?

Ești sigur?

Iată răspunsul corect!

Mai bogată este femeia, care se află în partea stângă, ea mănâncă orez alb șlefuit. În ce constă trucul? Un asemenea lux și-l puteau permite doar aristocrații claselor superioare. Procesul de rafinare și șlefuire în sine este unul foarte complicat, anume din acest motiv orezul alb era foarte scump. Oamenii săraci mâncau orez brun neprelucrat.

Apropo, anume asta i-a salvat odată de la boala, de care sufereau doar aristocrații japonezi. După cum s-a dovedit, anume Șlefuirea orezului îi lua din vitaminele utile, deficitul cărora a devenit cauza acelei boli. Iar săracii nu aveau probleme cu asta, căci mâncau orezul cu cele mai benefice proprietăți.