20.5 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

Drumul dintre Insulele Jindo şi Modo, Minunea lui Moise care poate fi văzută Live!

Must Read

Un fenomen extraordinar, comparabil cu minunea lui Moise atunci când a despărțit apele Mării Roșii, se petrece de două ori pe an în Coreea de Sud. Între zonele Kogun-men Hvedon-ni și Iisin-men Modo-ri, timp de o oră, apele se retrag și se formează un drum, lat de circa 40 de metri, pe o distanță de 2.8 kilometri.

Savanții consideră că această separare a apelor marine are loc datorită diferenței dintre fluxuri și refluxuri, care, la rândul lor, depind de ciclurile Lunii. Ca să vadă acest fenomen natural incredibil, aici sosesc zeci de mii de turiști din întreaga lume.

 

Mulți turiști și localnici se plimbă pe drumul deschis în mijlocul mării și adună viețuitoarele marine, aruncate pe uscat. Misterioasa Cale Marină cu lungimea de aproape 3 km poate fi urmărită în provincia Jeollanam-do. Cel mai frecvent turiștii vizitează insula Jindo în luna mai, deși cele mai puternice refluxuri se produc toamna și iarna.

Acest fenomen a căpătat faima mondială datorită lui Pierre Randi, ambasadorul Franței. El a vizitat insula Jindo în 1975 și i-a dedicat un articol în ziarul local. Cel mai uimitor aspect al acestui fenomen constă în faptul că, mergând pe „cărarea lui Moise”, se poate ajunge de pe continent până la insulă.

 

În Coreea există o explicație a acestui fenomen. Conform legendei, condamnatul Son Don Jin a fost exilat pe insula Chechjudo. În timpul călătoriei corabia lui a nimerit într-o furtună puternică și a suferit un naufragiu.

Dar Son cu toată echipa și rudele sale au reușit să se salveze și să înoate până la cea mai apropiată insulă, care era Jindo.

Urmașii lui Don Jin au locuit pe insulă pe parcursul a mai mult de 200 ani, pe parcursul cărora erau supuși în permanență la atacurile tigrilor, care „inundau” aceste pământuri. Drept consecință, ei au decis să se mute pe insula Modo, care se afla în apropiere.

După ce locuitorii s-au mutat, au descoperit că o bătrână a rămas pe insula Jindo. Ea a început să-l cheme pe dragonul marin, implorându-l să o ajute să se reunească cu apropiații ei. Atunci dragonul i-a ordonat femeii să se apropie de malul mării.

Marea s-a despărțit și bătrâna și-a început călătoria, dar era prea slabă, ca să o poată termina. Atunci rudele ei i-au ieșit în întâmpinare și au luat-o. Părăsind această lume, bătrâna i-a mulțumit dragonului pentru ajutorul acordat.

De atunci pe insulă se organizează ceremonii anuale în memoria acestei femei și a minunii incredibile, săvârșite de dragon. Iar acum „calea marină” este decorată de statuia tigrului și bătrânei.

Marea se separă pe parcursul a numai 1-2 ore. De aceea, turiștii trebuie să se grăbească să se întoarcă pe uscat până la flux. Cei care nu au reușit să se întoarcă la țărm la timp sunt ajutați de numeroșii polițiști pe bărci.

Cât de multe locuri uimitoare există pe planeta noastră!