9.2 C
Iași
luni, aprilie 22, 2024

21 de Fapte uimitoare puțin cunoscute despre serviciile secrete

Must Read

Serviciul Secret al Statelor Unite este învăluit în mister și mituri. Cine sunt acești oameni stricți în costume negre? În filme, poartă ochelari de soare cu lentile întunecate și au căști. Dar nu i-ai fi recunoscut în viața reală dacă i-ai întâlni.

21. Există mai multe decât credem noi.

Dacă vorbim despre Serviciul Secret, ne gândim adesea la 100 (sau chiar mai puțin) soldați de elită. De fapt, există aproximativ 6.500. În plus, există și cei care lucrează pentru unitatea de protecție personală.

20. Nu protejează doar președinții.

Nu numai președintele, ci familia, foștii președinți, și familiile foștilor președinți sunt și ei protejați. Serviciul Secret de asemenea supraveghează oaspeții președintelui și oricine președintele dorește să fie protejat.

19. Există 3 faze de servicii.

Agenții nu sunt implicați la început în teren. Ei trebuie să lucreze la birou timp de 3 ani dacă doresc să facă față unor sarcini dificile (această fază durează 4-7 ani). În faza finală, un agent este promovat într-o poziție superioară sau revine la munca în birou.

18. Ei sunt instruiți să se arunce în fața gloanțelor și să supraviețuiască în apă.

Înainte de orice eveniment important, Serviciul Secret preconizează și repetă toate scenariile posibile de încercări de probleme. Ei folosesc gloanțele făcute special pentru aceste sesiuni de instruire. Toți agenții au, de asemenea, un curs de dezvoltare a competențelor la fiecare 8 săptămâni.

17. Sunt gata să ofere prim ajutor.

Fiecare agent are abilități medicale de bază și este pregătit să se mențină calm într-o situație critică pentru a salva viața cuiva înainte de a ajunge o ambulanță sau înainte de a ajunge la spital. Traseul fiecărui președinte este bine cercetat, astfel încât un spital este întotdeauna la 10 minute distanță.

16. Ei au întotdeauna sânge prezidențial cu ei.

Agenții sunt întotdeauna gata să-și folosească abilitățile medicale și să efectueze o transfuzie de sânge dacă este necesar. Ei au întotdeauna un sânge suplimentar pentru președinte.

15. Muntele Vremea nu este un mit.

Există un buncăr subteran în munte care este folosit pentru a ascunde un reprezentant al guvernului în timpul unui eveniment în care se adună toți ceilalți oficiali de stat. Deci, dacă teroriștii decid să sacrifice topul guvernului, probabil că vor eșua.

14. Președinții au și nume de cod

Serviciul Secret folosește numele de cod pentru președinți – nu este o fantezie de la Hollywood. Adesea folosesc nume care încep cu aceeași literă pentru o singură familie. De exemplu, Barack Obama era Renegade, soția sa era renascentistă, iar fiicele lor erau Radiance și Rosebud.

13. Există senzori de mișcare în podeaua Oval Office.

Una dintre regulile Serviciului Secret este că președintele nu trebuie lăsat singur. Și dacă președintele dorește să rămână singur în Birou fără agenți, ei pot urmări cu ușurință orice mișcare și orice potențială problema cu ajutorul senzorilor din podea.

12. Participă la hobby-urile președintelui.

Întrucât președintele nu poate rămâne singur, agenții trebuie să participe la tot ce este în viața sa. D-le președinte, vrei să mergi la alergat de dimineață? Nici o problemă, vom merge cu tine. Vreți să faceți drumeții? Vrei să încerci skateboarding? Pai stii tu…

11. Și merg la medic împreună cu președintele.

Președintele nu poate rămâne singur cu un medic fără un agent ca escorta, indiferent de problema președintelui.

10. Ei urmăresc toate scrisorile amenințătoare.

Nu este un mit. Serviciul Secret verifică toate scrisorile electronice și de hârtie care conțin orice amenințări . Această organizație are, de asemenea, o bază de date cu mii de tipuri de cerneală pentru a facilita procesul de investigație.

9. Întotdeauna monitorizează și înregistrează totul.

8. Ei nu jură să isi dea viata pentru președintele lor.

E un mit de la Hollywood. Nu există un astfel de jurământ în viața reală. Nimic personal, dle președinte!

7. Există un singur agent care a trecut in nefiinta în linia de serviciu.

Dacă un agent își sacrifică viața pentru președinte, o fac în mod voluntar. De fapt, a existat un singur caz în istorie când un ofițer al Serviciului Secret a trecut in nefiinta: Leslie Coffelt , în timp ce apăra pe Harry Truman.

6. Ei își păstrează secret sediul.

Sediul Serviciului Secret este situat în Washington într-o clădire fără semne de identificare. Nu există nici măcar niște cutii de gunoi în apropiere . Clădirea este situată pe o stradă cu un nume extrem de scurt: strada H.

5. Serviciul Secret a fost stabilit în ziua în care Lincoln a trecut in nefiinta

Hugh McCulloch, secretarul Trezoreriei, a sugerat înființarea Serviciului Secret. El și-a prezentat ideea lui Abraham Lincoln în 14 aprilie 1865.

4. Serviciul Secret nu a fost fondat pentru a proteja  președintele.

Chiar dacă ar fi fost creată în acea dimineață, nu ar fi salvat viața lui Lincoln, deoarece scopul său principal era de a face față falsificatorilor și fraudelor financiare. De fapt, organizația se ocupă încă de astfel de probleme.

3. Nu poartă niciodată ochelari de soare în aer liber.

În filme, agenții poartă întotdeauna ochelari de soare și costume negre. Agenții reali nu folosesc niciodată ochelari de soare în timpul misiunii, deoarece ar putea pierde ceva important datorită orbirii sau lipsei de lumină.

2. Uneori, acestia nu reușesc prea mult.

În zilele noastre, este foarte dificil să ascundeți ceva, iar o greșeală a Serviciului Secret nu face excepție. A fost o poveste despre călătoria lui Barack Obama într-un lift cu un ofițer , când un bărbat cu un cuțit a intrat în zona Casei Albe, sărind peste gard.

1. Mâinile lor sunt întotdeauna gata.

Dacă aruncati o privire mai atentă la agenții din fotografii, veți observa că mâinile lor sunt întotdeauna la talie. Poziția degetului lor poate fi diferită, dar sensul este întotdeauna același: agenții sunt gata să reacționeze rapid și să-și ridice armele.