17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

15 părți ale corpului uman care vor dispărea în viitor, deoarece sunt aproape inutile

Must Read

În primul capitol al Descendenței Omului, Charles Darwin a identificat aproximativ o duzină de părți ale corpului pe care le-a descris cu bucurie drept „inutile sau aproape inutile”. Catalogul lui Darwin nu a fost complet – trupurile noastre sunt umplute cu piese de care nu avem nevoie. Să aruncăm o privire la unele dintre acestea.

1. Parul corpului

Sprâncenele noastre ajută la menținerea transpirației pentru a nu curge in ochii noștri, dar părul masculin facial joacă un rol la fel de important în atragerea genului opus. Aparent, majoritatea părului lăsat pe corpul uman nu are niciun rol.

2. Sinusurile paranazale

Nimeni nu știe de ce păstrăm aceste cavități umflate cu mucus, cu excepția faptului că poate face capul mai ușor.

3. Muschii externi ai urechii

Unele animale, cum ar fi iepurii și câinii, își pot mișca urechile în mod independent datorită acestor mușchi exotici. Încă ii avem, de aceea unii oameni își pot răsuci urechile, dar acești muschi nu servesc nici unui scop.

4. Maselele de minte

Oamenii timpurii trebuiau să mestece plante pentru a obține suficiente calorii pentru a supraviețui, dar în prezent doar 5% din populație are un set de dinți sănătoși dar inutili. Sperăm că acesta va fi primul care va dispărea de pe listă – costuri stomatologice mai mici!

5. Ribul gâtului

Un set de coaste cervicale, posibil o rămășiță din epoca reptilelor, apare la mai puțin de 1% din populație. Unii oameni o au doar pe partea stângă sau dreaptă, în timp ce unii le au amândouă. Ele cauzează adesea probleme nervoase și arterale.

6. Mușchi Palmari

Acest mușchi lung îngust se deplasează de la cot până la încheietura mâinii și lipsește astăzi la 11% dintre oameni. Este important pentru agățare și alpinism, probabil că ați prefera să o păstrați dacă ați fi un luptator martial sau un alpinist.

7. Mameloane masculine

Atât bărbații, cât și femeile au sfârcuri deoarece, în stadiile incipiente ale dezvoltării fetale, un copil nenăscut este efectiv fără gen. Astfel, mameloane sunt prezente atât la bărbați, cât și la femei. Bărbații în general nu dispun de nivelurile necesare de prolactină pentru a stimula lactația și nu pot produce lapte.

8. Mușchiul erector al firelor de par

Acești mici mușchi permit animalelor să își înfoiasca blănurile pentru izolare sau să-i intimideze pe alții. Oamenii au păstrat această capacitate (pielea de gaina), dar au pierdut în mod evident cea mai mare parte din blană.

9. Apendicul

Acest tub muscular îngust, atașat la intestinul gros, a servit ca zonă specială pentru a digera celuloza atunci când dieta umană a constat în mai multă materie vegetală decât proteine ​​animale.

10. A treisprezecea coasta

Cei mai apropiați veri, cimpanzeii și gorilele noastre au un set suplimentar de coaste. Cei mai mulți dintre noi au 12, dar 8% dintre adulți au unul suplimentar.

11. Degetele de la picioare

Oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii obisnuiesc sa mearga si sa se echilibreze mai mult pe linia mediana a picioarelor lor, dar acum am transferat treptat  echilibrarea mai mult spre marginea degetului mare. Studiile arată, de asemenea, că centrul nostru de echilibru continuă să se schimbe. Aceasta înseamnă că oamenii se bazau pe degetele de la picioare pentru echilibru, dar acum nu se bazează pe ele la fel de mult. Dacă această tendință continuă, nu mai avem nevoie de degetele de la picioare.

12. Coccis

Este, de asemenea, numit un os-coada, și este tot ce a rămas din coada pe care cele mai multe mamifere încă le utilizeaza pentru echilibru și comunicare.

13. A treia pleoapă

Un strămoș comun al păsărilor și al mamiferelor poate avea o membrană pentru a proteja ochiul și pentru a mătui resturile. Oamenii păstrează doar o pleoapă mică în colțul interior al ochiului.

14. Punctul lui Darwin

Un mic punct de piele pliat spre partea de sus a fiecărei urechi, care este întâlnit uneori la omul modern. Poate fi o rămășiță a unei forme mai mari care a ajutat la focalizarea sunetelor îndepărtate.

15. Mușchiul subclavius

Acest mușchi mic, care se întinde sub umăr de la prima coasta până la claviculă, ar fi util dacă oamenii ar merge încă pe toate patru membre. Unii au unul, unii nu au, unii au doi.