8.2 C
Iași
marți, aprilie 23, 2024

Și-a așteptat timp de 15 ani soțul din deplasări, iar el trăia cu amanta pe o stradă din apropiere

Must Read

Cu 15 ani în urmă, Tonya și-a petrecut soțul-marinar în deplasare, sperând să-l revadă în șase luni. Dar au trecut luni, ani – iar el nu dădea semne. După ce și-a pierdut speranța de a-și vedea iubitul în viață, femeia a găsit curajul să înceapă o viață cu un alt bărbat. Tonya a visat din adolescență o familie mare și un iubit, care va fi întotdeauna alături. Dar soarta a decretat altfel – s-a îndrăgostit de un marinar.

Ivan a avut o călătorie lungă pe mare și venea foarte rar acasă. Dar, între deplasări, au reușit să se căsătorească – și apoi a început viața dificilă de soție și mamă, femeia crescându-și ceu doi copii aproape singură.

La început, Tonya nu simțea lipsa bărbatului, pentru că a fost distrasă de treburile casnice.
Dar apoi copiii au mers la grădiniță, ea a mers la muncă, grijile au devenit mai puține. Atunci femeii I s-a făcut dor. Zilele libere ale soțului păreau foarte scurte, nu avea nici măcar timp să vorbească cu copiii, care îl cunoșteau doar din fotografii.

De-a lungul vieții de familie, soția a învățat să-și aștepte soțul, fără să marcheze zilele din calendar. Dar odată și-a petrecut soțul într-o deplasare, din care nu a revenit nici după șase luni, nici după un an.
La început, femeia nu a acordat nici o importanță acestui lucru, pentru că au mai existat deplasări atât de lungi, când, din cauza vremii nefavorabile, echipajul putea să rămână în port.

Dar apoi a întâlnit o cunoștință care, împreună cu Ivan, a mers pe aceeași navă, iar acesta i-a spus că barbatul ei a părăsit de mult timp flota. Atunci Tonya a intrat în panică și a început căutările, care nu s-au soldat cu succes. Ea a fost informată că și-ar putea considera barbatul dispărut fără urmă. Timp de cincisprezece ani, soția fidelă nu și-a pierdut speranța că Ivan va reveni.

Ea a contactat părinții lui, dar nici ei nu știau nimic despre soarta fiului lor.
Între timp, copiii au crescut: fiul a mers la facultate, feta a terminat școala – și a început o nouă etapă în viața lui Tonya.

L-a întâlnit pe Valeriu, pe care l-a îndrăgit. După un timp, bărbatul a cerut-o pe Tonya de soție, iar ea i-a răspuns că a fost deja căsătorită și că se temea să calce pe aceeași greblă.
Cu toate acestea, cei doi au început să trăiască împreună. Iar copiii lui Tonya i-au sprijinit.
Tonya și Valeriu au locuit împreună mai mult de un an – destul de liniștit și fericit, când într-o dimineață devreme a sunat cineva la ușă.

Tonya a deschis și văzut la ușă un om necunoscut, iar după ce a privit mai bine și-a recunoscut fostul soț… Ivan. Acesta i-a povestit adevărul, și anume că a avut o altă femeie, care deși l-a rupt de familie în cele din urmă l-a părăsit. Tonya a fost foarte mirată să audă că locuința amantei se afla chiar în apropiere de a ei și în tot acest timp nu și-a văzut soțul măcar întâmplător.

După ce mirarea a trecut, Tonya s-a așezat să decidă cum să procedeze în continuare. Fostul soț i-a zis că nu are unde locui și intenționează să rămână la ea. Femeia aproape că și-a pierdut cumpătul de la această declarație, dar a fost susținută de copii și noul soț. Aceștia au decis să schimbe apartamentul, iar lui Ivan să-i dea bani pentru o locuință separată.

Ivan a fost cam dezamăgit, crezând că va putea reîntregi familia, însă copiii nu-l acceptau ca tată.
Astfel, Ivan a fost în cele din urmă trimis în deplasare nedeterminată de propria familie.