12.8 C
Iași
joi, aprilie 25, 2024

9 lucruri pe care le faceau oamenii din antichitate si care ar fi complet ciudate astăzi

Must Read

Odată cu dezvoltarea tehnologiilor și a noilor metode de cercetare, putem afirma că știm totul despre antici. Cu toate acestea, cu cât învățăm mai mult despre viața lor de zi cu zi, cu atât mai mult această cunoaștere ne fascinează, deoarece unele practici ale anticilor erau prea bizare chiar și pentru standardele noastre moderne.

1. Femeile au folosit plumbul și sulful pentru a-și vopsi părul.

Oamenii și-au colorat părul din cele mai vechi timpuri, dar lipsa de cunoștințe în materie de chimie și utilizarea incorectă a substanțelor s-a terminat uneori prost pentru sănătatea lor. Anticii foloseau, de asemenea, materiale din plante pentru a-și vopsi părul, dar efectul nu a durat mult. Grecii și romanii au folosit un colorant permanent pentru păr care conținea diferite substanțe chimice, inclusiv sulf.

2. Bilele de sticlă și cauciucul măcinat au fost folosite ca implanturi mamare.

Din cele mai vechi timpuri, femeile au folosit diferite mijloace pentru a-și îmbunătăți frumusețea. Sânii nu au făcut excepție. Unele femei folosesc tratamente tropicale sau „creme de creștere” facute in casă pentru a-i mari .

Cu toate acestea, prima operație la sân a fost efectuată abia în 1895 de către Vincenz Czerny. Doctorul avea nevoie să refacă sânii pacientei sale după ce a tăiat o tum0are. După aceea, medicii au folosit materiale diferite pentru a mări sânii femeilor : fildeș, bile de sticlă, cauciuc tămâiat și alte materiale de umplutură.

3. Excrementele de animale au fost folosite în tratamentele medicale.

Ar putea suna brutal, dar este un fapt adevarat: oamenii au folosit excremente de animale pentru a vindeca si trata diferite boli . De exemplu, femeile din Grecia antică credeau că excrementele de crocodil ar putea fi folosite ca un contraceptiv puternic și l-au introdus în vag1n. În Egiptul antic, războinicii au aplicat balega pe rănile lor.

4. Doctorii au forat găuri în capetele oamenilor pentru a elibera spiritele rele.

Omul nu arată bine, nu-i așa? Medicii au fost întotdeauna foarte curioși despre corpul uman și au folosit mai multe metode „dovedite” pentru a vindeca multe boli. Trepanarea (găurile in cap) a fost una dintre ele. Medicii au crezut că pot vindeca boli cum ar fi convulsiile, durerile de cap și infecțiile. Ei au crezut că diferite boli au fost cauzate de un duh rău prins în capul unui om, așa că le-au facut găuri pentru a lăsa duhul afară.

5. Femeilor nu le era permis să plângă la înmormântări.

6. În Roma antică, părinții puteau să-și vândă fiii în sclavie. Dar doar de 3 ori.

Părinților li s-a dat dreptul să-și vândă fiii în sclavie . Dacă persoana care a cumpărat „sclavul” nu mai avea nevoie de el, se întorcea în casa tatălui său. Cu toate acestea, familia putea face acest lucru doar de trei ori, altfel, erau considerati parinti rai.

7. Medicii au folosit usturoiul pentru a testa sarcina.

În 1350 î.Hr., o femeie a fost sfătuită să umezească o samința de grâu cu urină . În cazul în care semințele cresteau, ea era însărcinată. Un alt mod de a efectua un test de sarcină a implicat plasarea unui catel de usturoi sau o ceapă în vag1n. În dimineața următoare, un doctor mirosea respirația femeii și daca simtea o aromă de usturoi în respirație , femeia era insarcinata.

8. În Egiptul antic, oamenii și-au ras sprancenele pentru a-și plânge pisicile.

Oamenii din Egiptul antic au adorat pisicile ca animale preferate și au crezut că pisicile au adus noroc familiilor cu care au trăit. Bastet , zeița casei, pisicilor și fertilității, a fost descrisă fie ca o pisică, fie ca o femeie cu capul unei pisici. Pisicile erau sacre, iar oricine le-a făcut rău a fost condamnat la m0arte.

9. În Roma antică erau toalete publice.

Cu toate acestea, doar câțiva oameni bogați își puteau permite să aibă o baie sau o toaletă în casă. Ceilalți 95% din populație a folosit toalete publice care erau realizate din rânduri lungi de piatră sau lemn masiv, cu o groapă tăiată la fiecare câteva picioare. Apa curgătoare constantă din băi a umplut deșeurile într-un sistem de canalizare.