1. Întoarcerea cărnii prea des o face să-și piardă crusta crocantă și sucurile naturale, lăsând friptura fără aromă și uscată. Un mod ușor este să agitați puțin tigaia. Dacă carnea alunecă cu ușurință, atunci este timpul să o întoarcem.
2. Aruncați ușor oul într-un bol adânc cu apă rece. Un ou foarte proaspăt se va scufunda în partea de jos și se va așeza pe fundul paharului. Dacă oul se echilibrează în apă, acesta are aproximativ două-trei săptămâni, dar este totuși bun. Ouăle care plutesc la suprafață sunt vechi și nu trebuie consumate.
3. NU serviti carnea tocmai scoasa din tigaie . Lasati-i carnii timpul necesar să se odihnească după gătire asigurand astfel cea mai bună textură și aromă posibilă.
4. Un strat de felii de lămâie între pește și grătar nu numai că împiedică peștele să se lipească, dar adaugă și o anumită aromă.
5. Stropirea ierburilor cu un vârf de sare vă va ajuta să împiedicați verdeața să se lipească de cuțit.
6. Dacă trebuie să înmuiați rapid untul, dar nu doriți să-l topiți, folosiți acest truc simplu: puneți un pahar cu apă în cuptorul cu microunde și încălziți-l puțin. Apoi turnați apa și așezați paharul peste o bucată de unt. Sub pahar, untul va începe să se topească după câteva minute și îl vei putea folosi cu ușurință.
7. Vinul rămâne proaspăt doar câteva zile după deschidere.
8. A pune prea multă mâncare în tigaie este probabil cea mai frecventă greșeală de gătit. Dacă doriți să obțineți carne fragedă, suculentă, mai degrabă decât carne dură și uscată, lăsați suficient spațiu între bucăți, astfel încât să nu fie aglomerate.
9. Așezați un prosop de bucătărie sub tocator pentru a nu aluneca.
10. Dacă aveți nevoie de maioneză, dar nu doriți să mergeți la magazin pentru a o cumpăra, amestecați pur și simplu 1 ou cu 150 ml ulei de măsline