9.2 C
Iași
luni, aprilie 22, 2024

Misterele Piramidei lui Keops

Must Read

Piramida lui Keops este singura constructie din cele 7 minuni ale Antichitatii care mai este in picioare si in zilele noastre. Aceasta constructie fabuloasa ascunde o multime de secrete care nici in prezent nu s-au putut descoperi. Toata lumea isi pune foarte multe intrebari cand vine vorba de constructia acesteia, modul in care a fost construita si mai ales care este scopul acestei piramide cu adevarat, in continuare discutam despre misterele Piramidei lui Keops!

piramida_lui_Kheops-high

Piramida de la Gizeh, numita si piramida lui Keops a fost construita in perioada Antichitatii de egipteni. Inceputurile acestei constructii au avut loc cel mai probabil in jurul anului 2645 i.Hr, acum 4.500 de ani in centrul unui complex funerar de la Gizeh. Piramida lui Keops are o inaltime de 137 de metri, ceea ce a reprezentat un adevarat record pe o perioada lunga de timp pentru cea mai inalta constructie, si cea mai masiva din istorie. Expertii au analizat atent constructia si au constatat faptul ca s-a muncit timp de 20 de ani pentru constructia acestei adevarate minuni arhitecturale a lumii.2.300.000 de blocuri de piatra s-au folosit, iar la constructie au luat parte aproximativ 10.000 de oameni, in mod normal fiecare cei care au muncit la aceasta constructie ar fi trebuit sa aiba puteri supranaturale pentru a cara 32 de blocuri a cate 2,5 tone in fiecare ora. Cercetatorii au ramas uimiti de modul in care a fost construita faimoasa piramida dat fiind faptul ca in acele vremuri nu exista tehnologia din ziua de azi.

Misterul constructiei Piramidei lui keops se pare ca a fost descoperit de un inginer francez care a spus ca piramida a fost construita folosindu-se o rampa in forma de spirala. Aceasta rampa era menita sa inlesneasca transportul pietrelor pana la locul unde trebuiau sa fie montate. In aceea vreme uneltele din cupru si piatra erau cele mai des intalnite asa ca acestea ar fi fost bazele pentru rampa pe care constructorii si muncitorii o formau pentru a urca pietrele pana la 137 de metri. Pare aproape imposibil ca arheologii si cercetatorii din domeniu sa poata gasi adevarata explicatie a constructiei acestei piramide, fiindca egiptenii nu au lasat foarte multe detalii despre modul in care a fost construita si despre uneltele pe care le-au folosit.

 

Pe langa intrebarile care apar legat de modul in care a fost construita, apar foarte multe intrebari legate si de secretele care se ascund inauntrul ei. O companie americana a reusit sa patrunda in interiorul piramidei cu ajutorul unor roboti speciali cu ajutorul carora au fotografiat locatia. Asadar, au reusit sa dezlege multe dileme pe care arhelogii si oamenii de stiinta le aveau inca de la 1872 cand au inceput sa cerceteze amanuntit locatia. Exista cai de acces in piramida insa acestea sunt foarte inguste, de doar 20 de centimetri prin care doar un robot special poate patrunde folosindu-se o camera pentru a capta imaginile.

Dupa lungi cercetari, au fost descoperite inauntru trei camere principale. Acestea sunt camera regelui, a reginei si marea galerie. Camera regelui este cea care comunica cu exteriorul prin doua tuneluri, iar in camera reginei mai sunt alte doua tuneluri ce patrund in baza piramidei, dar sunt blocate de piatra, cercetatorii nu au putut descoperi ce se gaseste dincolo de acele blocuri de piatra. Aproape de varful piramidei se afla o camera secreta unde se presupune ca sunt tinute scrierile civilizatiilor din intreaga lume. Sunt foarte multe secrete aici care inca nu au fost descoperite chiar si despre civilizatii despre care in prezent inca nu avem habar. In ceea ce priveste si lucrurile care se gasesc pe langa piramida, se constata faptul ca aceasta a fost constuita chiar inainte de o mare inundatie, deoarece la paza piramidei se gasesc scoici marine. In fata piramidei a fost construit de catre egipteni Sfinxul. Acesta acopera adevarata intrare in Piramida lui Keops. Scopul acestui lacas al leului a fost de a proteja mormantul sacru al regelui de profanatori.

 

Se spune in diverse legende ca in adancurile piramidei a trait o fiinta pe care lumea a numit-o “locuitorul”. Aceasta fiinta dupa cum a fost descrisa, ar fi avut un cap de leu si doar cativa oameni au reusit sa o zareasca in acea perioada. Exista o multime de povesti si legende in ceea ce priveste aceasta piramida speciala care a reusit sa “supravietuiasca” atat de mult, chiar daca de-a lungul timpului au avut loc o multime de evenimente majore, plus treceri de la o epoca la alta in care oamenii au devenit din ce in ce mai curiosi cu privire la ce se ascunde in interiorul piramidei.

Probabil vor mai trece o multime de ani pana cand adevaratele mistere din spatele constructiei Piramidei lui Keops vor fi cu adevarat elucidate. Pana atunci legendele si vorbele din batrani isi vor face loc printre rezultatele cercetatorilor si ale arheologilor care incearca sa descopere in primul rand cum a fost posibil ca in acea perioada sa se construiasca asemenea constructii fara a beneficia de unelte pe masura.