21.1 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

Spectaculos! Farurile Bretaniei rezista in fata furiei naturii!

Must Read

Bretania este regiunea situata in partea nord-vestica a Frantei. Bretania este un tinut salbatic si dur, dar este o regiune de o frumusete singulara. Farurile Bretaniei sunt constructiile care au insemnat un adevarat ajutor pentru marinarii care navigau in larg si care cu ajutorul acestora se puteau orienta mai usor dupa luminita din varful lor. Acestea sunt aplasate in zonele de coasta, intr-un loc unde sunt inconjurate numai de valurile puternice ale Oceanului Atlantic.

Astfel, in filmuletul de mai jos puteti vedea cum  Farurile Bretaniei reusesc sa reziste in fata furiei naturii. Puteti vedea cum acestea dispar pentru cateva clipe sub apele involburate, insa acestea rezista cu o forta uimitoare in fata acestor valuri atat de puternice. Imaginile surprinse reusesc sa impresioneze prin spectaculozitatea lor, Farurile Bretaniei supravietuind chiar daca forta cu care acestea sunt lovite este una deosebit de mare.

In zilele nostre, Farurile Bretaniei sunt echipate cu emitatoare radio si sunt complet automatizate si computerizate. Acestea sunt unele dintre cele mai trainice constructii, ramanand adevarate simboluri ale ingeniozitatii umane. Farurile Bretaniei reusesc sa reziste in fata celor mai furioase furtuni si chiar daca pret de cateva secunde acestea dispar sub valurile puternice care le lovesc, acestea isi fac aparitia intr-un mod cu adevarat maiestus. Acestea chiar daca de multe secole au fost lovite zilnic de aceste valuri puternice ale Oceanului Atlantic si ale Marii Nordului, ele supravietuiesc si astazi si cu siguranta vor supravietui foarte mult timp de acum incolo.

De-a lungul timpului, Farurile Bretaniei au devenit simbol al sigurantei, dar si un simbol al orientarii. Inca din cele mai vechi timpuri, acestea ajutau marinarii sa ne intoarca cu bine acasa. Acestea au rezistat in fata furiei naturii si chiar daca si de acum incolo for fi supuse celor mai vitrege conditii, Farurile Bretaniei vor ramane constructiile care accentueaza frumusetea naturii.