17.4 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Incredibil! O papusa veche de peste 240 de ani a fost descoperita! Este incredibil ce poate face!

Must Read

Acum 243 de ani, in anul 1772, ceasornicarul elvetian Pierre Jaquet Droz realiza cea mai complexa si elaborata lucrarea din viata lui. „Scriitorul” avea sa fie o masina automata de scriere care a fost realizata din peste 6000 de parti componente. Acesta masina automata de scriere are forma unei papusi.

Astfel, mare a fost suprinderea in momentul in care aceasta papusa veche de peste 240 de ani a fost descoperita. Chiar daca varsta acestei papusi este foarte inaintata, acesta inca functioneaza fara nicio problema. Asa cum putem vedea si in filmuletul de mai jos, aceasta papusa veche pare a fi un scriitor care sta la biroul sau si scrie o noua carte. Ea reuseste sa scrie litere de mana cu ajutorul unei pene de gasca. Pana de gasca era un instrument foarte obisnuit in acea perioada a secolului al XVIII-a. Este uimitor cum aceasta papusa veche reuseste sa isi mentina capacitatea de a functiona la fel ca la inceput. Se poate observa cum acest mecanism a fost construit cu foarte multa migala, astfel incat rezultatul final a fost uimitor. Putem spune ca aceasta masina automata de scris a capatat o forma umana, semanad cu un scriitor ce se afla asezat la biroul sau persoanal. 

Mecanismul cu care aceasta papusa veche functioneaza este uimitor. Astfel, mama dreapta a papusii inmoaie pana de gasca in cerceala, iar cu cealalta mana reuseste sa deplaseze suprafata de scriere pentru a veni exact in dreptul instrumentului de scris. In filmuletul de mai jos puteti vedea cum papusa reuseste sa scrie numele celui care a inventat-o. De asemenea, puteti vedea cum ochii papusii au o asemenea sclipire, astfel incat putem spune ca avem de a face cu o papusa vie.

Pierre Jaquet Droz este inventatorul care a reusit sa realizeze una dintre cele mai complexe si eleborate lucrari. Pe langa aceasta masina automata de scris numita”Scriitotul”, Pierre Jaquet Droz a construit si alte mecanisme cu adevarat incredibile, dintre care putem aminti „Muzicianul” si „Desenatorul”.