8.2 C
Iași
marți, aprilie 23, 2024

Uimitor! Un experiment social vrea sa scoata in evidenta onestitatea celor care gasesc un portofel pierdut!

Must Read

Un experiment social a fost pus in practica pentru a putea scoate in evidenta onestitatea celor care gasesc un portofel pierdut pe strada. Asadar, puteti vedea in filmuletul de mai jos un astfel de experiment social.  

Acest experiment social incepe prin a lansa un portofel pe trotuar, pentru a putea vedea care este reactia trecatorilor. De cele mai multe ori, trecatorii l-au atentionat pe cel care pierduse portofelul, insa, la un moment dat un tanar infirm isi face aparitia.

Acesta ridica portofelul de pe jos, se uita in stanga si in dreapta, il baga in buzunar si isi continua drumul spre mall pentru a-si face cumparaturile.

Realizatorii acestui experiment social l-au urmarit in toate locurile unde tanarul s-a dus, acestia fiind convinsi ca baiatul se va folosi de banii si de cardurile din acel portofel pentru a-si face cumparaturile. Mare a fost mirarea realizatorilor acestui experiment social, cand dupa ce tanarul cumparara mai multe lucruri, acesta se indreapta spre adresa detinatorului de drept al portofelului. In momentul in care a sunat la usa, mare i-a fost surpriza sa vada ca este asteptat de toti cei care au pus la cale acest experiment social.

Baiatul nu folosise niciun ban din cei gasiti in portofel, el facandu-si cumparturile cu cardul personal care era identic cu cel pierdut. Tanarului nu i-a trecut nicio clipa prin gand sa se folosesca de banii din portofel, iar pentru aceasta fapta buna, el a primit drept recompensa pentru spiritul lui civic suma de 100 de dolari. Tanarul nu a vrut sa primesca aceasta recompensa, insa dupa multe insistente a realizatorilor acestui experiment, el a acceptat banii. 

Tanarul din imagini a meritat pe deplin acesti bani, dar merita si tot respectul si toata stima din partea tuturor oamenilor. Mai rar sa gasesti in zilele noastre astfel de oameni. Bravo!