8.2 C
Iași
marți, aprilie 23, 2024

Sfanta Maria Mare 2023. NOAPTEA in care Maica Domnului coboara pe Pamant si indeplineste dorintele

Must Read

Sfanta Maria Mare 2023. Adormirea Maicii Domnului sau Santamaria Mare, este praznuita in fiecare an pe 15 august. Aceasta sarbatoare marcheaza trecerea de la vara la toamna si totodata Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor.

In traditia populara se spune ca in noaptea de 14 spre 15 august, Maica Domnului coboara pe pamant si ideplineste dorintele “bune” ale crestinilor.

Ce spun batranii ca trebuie sa faci in aceasta noapte pentru indeplinirea dorintelor.
Cand ceasul bate miezul noptii trebuie sa aprinzi o lumanare sfintita(luata din biserica) si stand in genunchi in fata icoanei Maicii Domnului, sa spui rugaciunea asta de 3 ori. Trebuie sa alungi toate gandurile rele si sa te concentrezi pe dorinta aleasa, iar rugaciunea sa o spui din suflet.

Rugaciune pentru indeplinirea dorintelor
„Sfanta Maria, ma indrept plin de incredere catre Tine, cerandu-ti ajutor! Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu.

Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog, cu umilinta, sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele.

In numele negraitei rugaciuni si bucurii care ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania, te implor, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (aici se spune dorinta).

Te implor, Ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale.

Sfanta Marie, Maica de Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre. Amin.”