31 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

Motivul pentru care un răposat nu a mai ajuns la propria înmormântare. Sătenii au pregătit coliva, groapa şi pomeni, dar slujba a fost anulată

Must Read

Locuitorii din satul vasluian Epureni au rămas uimiți când au ajuns la slujba de înmormântare a unui consătean, dar cel decedat nu era acolo. Oamenii au mers la biserică, dar preoţii le-au spus că slujba va fi anulată.

Bărbatul din comuna Duda Epureni a fost găsit mort în casă de vecini şi a fost anunţată poliţia, care a deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă.

Cum medicii legiştii au stabilit că persoana a murit din cauze naturale şi cum nu avea cine să-l îngroape, un grup de oameni de bine au decis să pună mână de la mână şi să-i facă omului o înmormântare creştinească.

Data înmormântării a fost stabilită, iar la data şi ora fixată, la biserica din sat oamenii s-au adunat, cu pomeni, cu pachete de mâncare pentru sufletul mortului, inclusiv cu colivă. Totuşi, mortul nu a mai ajuns la biserică.

Aceasta pentru că mortul va mai fi ţinut la morgă câteva zile până la împlinirea termenului de 10 zile, stabilit de lege pentru cei care nu au aparţinători.

Aşa că preotul şi cei prezenţi au decis ca în lipsa mortului să sfinţească pomenile şi să le împartă la cei prezenţi şi prin sat de sufletul încă neînmormântatului consătean.

O astfel de întâmplare nu a mai avut loc niciodată pe aceste meleaguri şi oamenii nici nu au ştiut cum să reacţioneze.

Miercurea viitoare va avea loc o a doua tentativă de înmormântare şi sătenii din Epureni speră că acest lucru va deveni posibil şi mortul să-şi găsească, în sfârşit, liniştea veşniciei, relatează antena3.ro.