17.4 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

Greșeala pe care o facem atunci când gătim vinete

Must Read

Vinetele, aliment bogat în nutrienți, fibre, vitamine și minerale, reprezintă o alegere sănătoasă pentru meniul nostru zilnic. Aceste delicioase legume, cunoscute și sub numele de vinete, fac parte din familia de plante nightshade și sunt utilizate în diverse feluri de mâncare în întreaga lume. Un aspect crucial în prepararea lor este să ne asigurăm că nu facem o greșeală comună care poate afecta calitatea și valoarea nutritivă a preparatului final.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne dezvăluie secretul pentru a prepara salata de vinete perfectă și dietetică. Într-un video publicat pe rețelele sale de socializare, ne arată cât de simplu este să obținem o salată delicioasă, dar și sănătoasă.

Primul pas important este să coacem vinetele direct pe flacără. Acest proces de coacere conferă vinetelor o aromă intensă și o consistență mai moale. După ce au fost coapte, este esențial să le lăsăm la scurs pentru a elimina zeama iute din ele.

Mihaela Bilic ne îndeamnă să folosim un bol adânc și un cuțit de ceramică pentru a le tăia pe tocat. Această tehnică ajută la prevenirea oxidării vinetelor și menținerea prospețimii lor.

Urmează pasul cheie în obținerea unei salate de vinete delicioase – frecarea. Adăugăm un gălbenuș de ou și o cantitate mică de ulei (nu mai mult de un tur de castron). Începem să frecăm și să amestecăm timp de aproximativ cinci până la zece minute. Cu cât frecăm mai mult, cu atât textura se va umfla și se va transforma într-o spumă fină și pufoasă, asemenea maionezei. Această metodă ne permite să obținem o salată dietetică și gustoasă, fără a utiliza prea mult ulei.

Vinetele, pregătite în acest mod, vor avea o consistență albă și aerată, plină de savoare și substanțe nutritive. Mihaela Bilic ne încurajează să înlocuim pâinea cu bucățele de ardei gras pentru a ne bucura de un gust delicios și a menține o siluetă sănătoasă.

În concluzie, Mihaela Bilic ne arată că putem găti vinetele într-un mod simplu și sănătos pentru a obține o salată perfectă, cu un gust unic și benefic pentru sănătate. Acest preparat este o alegere ideală pentru cei ce doresc să savureze o mâncare tradițională românească, într-o variantă reconfigurată și prietenoasă cu silueta. Să profităm de sfaturile medicului nutriționist Mihaela Bilic și să ne bucurăm de gustul delicios al vinetelor, fără să exagerăm cu cantitatea de ulei, iar astfel, să ne menținem sănătatea și să avem o viață activă și plină de energie.

Mihaela Bilic dezvăluie: „Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? Ei bine, sunt mai multe.

În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi, le curățăm și le lăsăm bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și… surpriză!

Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vin din frecare.

Adică folosim un bol adânc, un linguroiu pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei și frecăm de la cinci până la zece minute.

Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele o să se umfle ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. Deci, nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Ce punem în interior? Un gălbenuș de ou și cinci-șase linguri de ulei. Așa de puțin ulei, care culmea, se va transforma pe măsură ce frecăm, amestecăm.

În final, nu veți avea o salată de vinete (clasică), ci spumă de vinete: albă, pufoasă, aerată, cu puțin ulei și, vă promit, delicioasă. Gata, în varianta asta vă puteți permite și o bucățică de pâine”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Deci nu e nevoie de mult ulei, culmea, și veți obține o salată de vinete dietetică, sănătoasă și delicioasă. Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!