20.5 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

Somnul pe partea stângă influențează sănătatea cum nu te-ai fi gândit vreodată

Must Read

Știați că modul în care dormiți poate influența cu adevărat sănătatea dumneavoastră generală? Modul în care dormi poate provoca: dureri de gât și spate; apnee de somn; oboseală; circulație afectată; stingerea musculară; pirozis si dureri de cap; probleme tumultuoase; riduri premature.

De obicei, oamenii dorm în multe poziții diferite. Principalele dintre ele pe care experții le menționează sunt: ​​pe o parte, pe spate și pe burta. Cu toate acestea, există multe variabile. Deci, dacă dormiți pe partea dvs., vă veți menține mai confortabil și veți scădea riscul de întrerupere a somnului. Astfel, vă vom prezenta beneficiile de a dormi pe partea stângă.

Beneficii de dormit pe partea stângă:

Preveniți arsurile nocturne

Dacă aveți boală de reflux gastro-esofagian (GERD) sau recluzie acidă, trebuie să încercați să dormiți pe partea stângă. Acest lucru va pune stomacul sub sfincterul cardiac, care este responsabil pentru conectarea esofagului la stomac.

Dacă dormiți pe partea stângă, conținutul din stomac nu va putea să curgă înapoi în esofag și acest lucru va împiedica refluxul acid.

Funcția îmbunătățită a splinei

Splina este, de asemenea, pe partea stângă a corpului și face parte din sistemul limfatic. Dacă dormiți pe partea stângă, aceasta va ajuta splina să funcționeze mai bine. Gravitatea sporește fluxul sanguin către splină și aceasta își îmbunătățește funcția, ceea ce va contribui, în același timp, la filtrarea impurităților.

Ajutați ficatul să neutralizeze toxinele

Datorită faptului că ficatul se află pe partea dreaptă a corpului, acesta poate deveni foarte aglomerat dacă dormiți pe partea dreaptă. Astfel, ar trebui să încercați să dormiți pe partea stângă pentru a păstra substanțele și toxinele să fie neutralizate de ficat înainte de a fi mutate în corp sau acumulate în ficat.

Îmbunătățește drenajul sistemului limfatic

Sistemul limfatic elimina impuritățile și toxinele din organism.

Unii experți au aflat că această poziție va permite acestui sistem să se scurgă în canalul toracic plasat pe partea stângă mult mai bine. Prin urmare, în acest fel veți accelera și veți facilita îndepărtarea toxinelor din organism. Mai mult decât atât, sistemul limfatic folosește proteina care a scăpat din celule.

Beneficiu pentru femeile gravide

Multe femei cred că este mai bine să doarmă pe partea dreaptă în timpul sarcinii, acest lucru nu este greșit.

Cu toate acestea, ele trebuie să știe că dormitul pe partea stângă le va oferi multe beneficii, mai ales în ultimul trimestru. Beneficiile: Salvează ficatul de greutatea nedorită, permițându-i să îndeplinească multiplele funcții. Ajută la creșterea circulației sanguine: Funcția de inimă normală – Experții recomandă să dormiți pe partea stângă datorită faptului că partea stângă a inimii pompează sânge spre corp.

Acest lucru facilitează funcționarea corectă a inimii în timpul somnului. În plus, această poziție va ajuta sistemul circulator să utilizeze gravitatea ca beneficiu.

În partea stângă se află supapa ileocecal (IV), care conectează intestinul mare și cel mic. Deci, dacă doriți să intensificați eliminarea corespunzătoare a deșeurilor, va trebui să dormiți pe partea stângă. Acest lucru va ajuta produsele reziduale să treacă de la intestinul subțire la intestinul gros și să permită gravitației să-și facă lucrul și să stimuleze mișcarea obișnuită a intestinului.

Deci, acum că știți cât de utilă poate fi dormitul pe partea stângă, ar trebui să încercați. Ar putea fi dificil să vă obișnuiți cu aceasta la început, dar, dacă încercați, va deveni un obicei și vă veți bucura de toate beneficiile menționate mai sus.