30.3 C
Iași
joi, iulie 18, 2024

„Cu durere in suflet anuntam”

Must Read

Vestea trista a zguduit comunitatea medicala din Arad. Renumitul medic Zeno Moldovan a inceat din viata la varsta de 73 de ani.

Doctorul Zeno Moldovan, anterior conducator al Sectiei de Chirurgie Ortopedica Pediatrica din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, a decedat in urma unui atac de cord.

Anuntul trist a fost facut chiar de familia medicului.

„Cu durere in suflet anuntam incetarea din viata, in aceasta dimineata, a celui care a fost doctorul Zeno Moldovan”, a fost anuntul familiei.

In urma cu cateva zile medicul a postat un mesaj emotionant. Parca isi prevestea moartea.

„Ganduri de seara!

Mereu tatal meu imi zicea: „Cauta ca dimineata si seara,..cind te privesti, in oglinda, sa iti placa ceea ce vezi!”.

Multumirea este o decizie de a fi fericit cu ceea ce ai deja. Din pacate, de obicei, invatam sa fim multumiti traind mult timp nemultumiti si intr-un final ajungem sa spunem: „Doamne, nu mai vreau sa traiesc in acest fel”. Dar nu trebuie sa fie asa.

Poti alege sa fii multumit in fiecare zi.

Acest lucru valoreaza mai mult decat toate bunurile materiale pe care le-ai putea acumula intr-o viata. „Poti fi ceea ce vrei sa fii. Poti face ceea ce vrei sa faci. Poti avea ceea ce doresti sa ai.”.

Inconstient sau constient ne alegem mentori in viata. Stii care este cel mai rapid si mai natural mod prin care poti obtine mai mult din ceea ce iti doresti? Care este primul pas catre viata pe care acum probabil o vezi doar ca pe un vis? Admiratia. Nu poti deveni ceea ce urasti. E imposibil. Insa poti deveni ceea ce apreciezi. Admira oamenii care te inspira. Admira oamenii care sunt si traiesc ceea ce tu vrei sa traiesti si sa fii. Spune-le asta. Nu tine doar pentru tine. Vei fi uimit cat de mult se pot deschide catre tine.

Medicii lucreaza din greu pentru a fi mai aproape de pacientii lor si a-i face sa se simta confortabil.

Acestia au rolul principal in cele mai grele parti ale vietii noastre, cum ar fi boala sau ranirea. Desi nimeni nu vrea sa fie sub ingrijirea unui medic in caz de urgenta, suntem recunoscatori pentru pasiunea, grija si intelegerea lor. Un medic bun face aceste situatii stresante mai putin infricosatoare.

„Un medic, ca oricine altcineva care are de-a face cu fiinte umane, fiecare dintre ele unice, nu poate fi un om de stiinta; el este fie, ca si chirurgul, un mestesugar, fie, ca si medicul si psihologul, un artist. Acest lucru inseamna ca, pentru a fi un bun medic, un om trebuie sa aiba si un caracter bun, adica, indiferent de slabiciunile si neajunsurile pe care le poate avea, el trebuie sa-si iubeasca semenii in mod real si sa doreasca binele lor mai presus de al sau” – W. H. Auden.

Nu demult am aflat, …consultand..un sugar, ca eu operasem 3 generatii in familia sa : bunica, fiu, nepot. Acum ceva timp , o persoana ..sensibila, mi-a amintit ca au trecur vreo 24 de ani,..de cind i-am operat baiatul. Mi-au ramas…prieteni. Cu asta am ramas, asta este multumirea mea, ca atunci cind am putut..am incercat …sa fac bine pacientilor, cit am putut,..cit m-am priceput. Credeti-ma,…nu exista …Multumire mai mare.

Multumire

Sunt multe lucruri draga Tata

Ce pentru mine le-ai facut

Dar pentru ele niciodata

N-am multumit, ci am tacut.

Atata binecuvantare

Si biruinta Tu mi-ai dat,

Atata sprijin pentru care

N-am multumit, ci am uitat.

Iertare, pace, siguranta

Din mana Ta eu am primit,

Curaj, putere si speranta,

O, cat de mult Ti-am multumit?

Atatea inimi iubitoare

Prin care dragoste imi dai,

Atatea frati, surori cu care,

Merg impreuna catre Rai!

Dar cea mare bucurie bucurie

Din cate Tu mi-ai daruit

E viata cea din vesnicie-

Si ce putin Ti-am multumit!

Da, mi-ai facut atata bine!

Nu merit harul ce-l primesc,

Acum doresc sa vin la Tine,

Si PENTRU TOT SA-TI MUTUMESC!

Amin.”, a scris regretatul medic pe pagina sa de Facebook.