8.2 C
Iași
marți, aprilie 23, 2024

Am fi avut și actorul pregătit, pe Dan Bittman

Must Read

Sergiu Nicolaescu s-a stins din viață pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani. Regizorul a avut o relație de prietenie frumoasă cu Ioan Cărmăzan, care își dorește să facă un film în memoria acestuia. Dar regizorul mărturisește că văduva lui Sergiu Nicoleascu nu este de acord.

Ioan Cărmăzan a declarat recent care este motivul pentru care nu poate face filmul în memoria lui Sergiu Nicoleascu. Regizorul este de părere că regretatul actor ar trebui să aibă un statul diferit „precum cel al lui Mihai Eminescu’.

Ioan Cărmăzan și Sergiu Nicolaescu au avut o relație de prietenie frumoasă, iar moartea regizorului a adus multă tristete în sufletele celor care l-au cunoscut. Ioan Cărmăzan, 75 de ani, vrea să producă un film în memoria lui Sergiu Nicolaescu, dar fosta lui soție nu este de acord. Regizorul susține că are neînțelegeri cu văduva lui Sergiu Nicoleascu.

„Când i-am înțeles logica sa, am încercat să aflu în baza cărei calificări profesionale dorește să avizeze scenariul și producerea unui asemenea film. Fiindcă lumea știe că nu are pregătire în materie.

Mi-a replicat că a fost producătoare la Casa de Filme a soțului ei, dar și că legea îi permite așa ceva. Ea își dorește să controleze orice mișcare! În aceste condiții, șansele de realizare a unui film dedicat lui Sergiu Nicolaescu, fie el artistic sau documentar, sunt egale cu zero. Fiindcă niciun scenarist, regizor sau producător nu va permite o asemenea cenzură, o asemenea intervenție în munca sa!’, a declarat Ioan Cărmăzan pentru cancan.ro.

Ioan Cărmăzan: „Brandul lui Sergiu Nicolaescu a fost luat”
Președintele Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film a mărturisit că a vorbit cu Dana Nicolaescu, văduva lui Sergiu Nicolaescu, despre producerea unui film în memoria acestuia, dar nu au reușit să ajungă la o înțelegere.

„Toată chestiunea s-a împotmolit atunci când am descoperit că brandul Sergiu Nicolaescu a fost luat, pe persoană fizică, de către soția sa, Dana Nicolaescu. Or, dumneai nu acceptă nici astăzi ca să nu aibă un cuvânt de spus asupra scenariului sau producerii unui film artistic dedicat regizorului Sergiu Nicolaescu’.

De asemenea, Ioan Cărmăzan este de părere că Sergiu Nicolaescu merită un film artistic, dar Dana Nicolaescu se opune. Pentru filmul pe care ar vrea să îl producă în memoria regizorului, Ioan Cărmăzan a ales deja actorul care îl va interpreta in peliculă.Este vorba despre Dan Bittman.

„Legea ar trebui sancționată, ca să nu se mai repete accidente ca cel legat de acest caz. Sergiu Nicolaescu merită oricând un film artistic, fiindcă viața lui poate fi oricând ecranizată, dar nu putem face asta fiindcă se opune cineva. Am fi avut și actorul pregătit să ducă compoziția. Este vorba despre cunoscutul solist Dan Bittman. Cred că aș fi reușit să-l conving să joace acest rol, așa cum am făcut cu ani în urmă în . Chiar Sergiu Nicolaescu mi-a sugerat asta, spunându-mi că e uimit cât de bine seamănă tatăl lui Dan Bittman cu el însuși, dintr-o anumită perioadă a vieții sale’, a mai spus acesta.