20.5 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

Ce s-a ales de fostul preot Visarion Alexa dupa acuzatiile aduse de catre o enoriasa

Must Read

La aproape un an de când a fost acuzat oficial de o enoriașă de agresiune sexuală, preotul Visarion Alexa, în vârstă de 46 de ani, pare să fi dispărut de pe fața pământului. Fostul paroh ortodox din cartierul Militari din Capitală a decis să elimine orice urmă care l-ar fi putut lega de el și familia sa și a întrerupt orice legătură cu cei care îl cunoșteau.

image 6

CANCAN.RO a încercat să elucideze misterul și raționamentul acțiunilor preotului în cauză, care era cunoscut și apreciat de mulți înainte ca acuzațiile împotriva lui să fie făcute publice. Din atitudinea sa, se pare că preotul nu a negat niciodată acuzațiile aduse.

Avocatul său se face constant că „plouă” pe acest subiect delicat

Cu toate acestea, nimic din cele menționate nu s-a întâmplat, Theodor Cenușe părând să joace rolul specific desemnat pentru a bloca orice încercare a presei de a obține detalii actuale despre proces. Acest lucru se întâmplă deși redacția a făcut repetate încercări.

De asemenea, Arhiepiscopia Bucureștilor, reprezentată de purtătorul de cuvânt, părintele Ștefan Zară, consilier eparhial pentru probleme de cultură și comunicații media, afirmă că „nu are nicio informație recentă despre preotul în discuție”.

„Nu mai știm absolut nimic despre el din toamna anului trecut, atunci când a decis singur să se autosuspende ca preot. Ca atare, nici măcar salariul nu mai are. Decizia noastră va exista doar după ce se pronunță instanța pe seama acuzațiilor ce i se aduc. Momentan, nu știm nimic mai mult”, a precizat și Ștefan Zară. El a precizat și că Visarion Alexa nu intră în rândul preoților caterisiți.

CANCAN.RO a descoperit detaliul conform căruia Claudia, soția părintelui Visarion Alexa, nu mai are nicio legătură cu Arhiepiscopia Bucureștiului, în urma episodului compromițător din septembrie trecut. Cu toate acestea, Claudia Alexa a reușit să își ierte soțul la doar câteva luni după ce acuzațiile aduse acestuia au fost făcute publice de presă.

Soția pare că l-a iertat, dar lucrurile sunt departe de a fi clarificate

„Inelul de logodnă primit prima dată l-am lăsat în dar la racla Sfântului familiei noastre, Nectarie din Eghina. După 20 de ani, inelul de logodnă a ajuns, din nou, pe mâna mea și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru familia minunată pe care ne-a dăruit-o, pentru tot ceea ce avem și pentru ocrotire. La mulți ani, iubitul meu, să fim împreună în veșnicie”, a scris Claudia Alexa pe Facebook în urmă cu doar cîteva luni. Claudia și Visarion Alexa au împreună patru copii.

De asemenea, CANCAN.RO a obținut informații conform cărora preotul suspendat, Visarion Alexa, ar fi petrecut o perioadă la o mănăstire din Moldova, încercând să se răscumpere conform tradițiilor vechi ale Bisericii. Acest demers al său a stârnit reacții mixte: unii l-au privit cu aprobare, în timp ce alții l-au dezaprobat. Există voci în cadrul Patriarhiei care argumentează că „pedepsele bisericești referitoare la această situație gravă vor fi stabilite doar după ce se vor cunoaște în detaliu faptele săvârșite de preot. Un preot care a fost târât prin tribunale civile nu ar mai trebui să poarte sutana niciodată!”.

În toamna anului trecut, preotul Visarion Alexa a fost acuzat de agresiune sexuală de către una dintre enoriașele sale. Instanța a început un proces împotriva lui, dar în final s-a bazat doar pe declarația acelei enoriașe, deși au existat și alte opt plângeri din partea diferitelor enoriașe. Aceste acțiuni au fost respinse pe motiv că s-au adresat justiției prea târziu.

Sursa: Cancan.ro