17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

Pe urmele Nasului sau „Dan Alexa” – Tânărul Bănățean Emilian Iancu își urmează pasiunea devenind un antrenor de success

Must Read

Într-un colț al Banatului, acolo unde râul Dunărea se îmbrățișează cu cerul, s-a născut o poveste remarcabilă în lumea fotbalului. Emilian Iancu, născut și crescut în Timișoara, a purtat mereu în inima sa flacăra dorinței de a cuceri apogeul sportului . Când începea fiecare antrenament, se întrezărea clar destinul său, iar visul îl purta pe urmele mentorului si totodata nasului său, Dan Alexa, figura emblematică în lumea fotbalului.

Emilian Iancu a crescut sub privirea atentă a mentorului sau si a scolii de fotbal Poli Timișoara, unde și-a început călătoria în lumea acestui minunat sport. Încă din copilărie și-a propus să ajungă in top , să fie nu doar jucător, ci să devină și un antrenor de succes. Drumul său a fost presărat cu antrenamente intense , iar la fiecare pas parcurs, ambiția lui s-a conturat tot mai clar.

 

Destinul său a fost scris în sălile de antrenament ale școlii de fotbal Poli Timișoara, dar a fost susținut și încurajat de către cei apropiați, printre care și prietenul său cel mai bun, Victor Slav, care este și nasul copilului său. Această susținere a fost un factor vital în construirea încrederii de sine a lui Emilian, motivându-l să rămână concentrat pe drumul său către succesul în fotbal.

 

Drumul lui Emilian Iancu a fost presărat cu provocări și victorii. De la Timișoara la Constanța, de la Liga a -2 la Liga a- 3, și apoi aventura în Germania, unde a străbătut terenurile de fotbal ale FC 04 Singen și FC Djk Singen. Anii petrecuți în Germania au fost anii de maturizare și învățare, unde și-a pus în aplicare pasiunea și cunoștințele acumulate de-a lungul timpului.

 

Cu țeluri mari în minte, Emilian a călcat pragul școlii de antrenori de fotbal în Chișinău, Moldova, în 2021. Aici, alături de legende ale fotbalului românesc precum Florin Gardoș și Mihai Pintilii, a avut șansa de a învăța de la cei mai buni în domeniu. Mentorul său și nasul său, Dan Alexa, actual antrenor în Liga a 2-a la Brașov, i-a ghidat pașii pe calea antrenoratului.

 

Călătoria lui Emilian Iancu nu s-a oprit aici, cu ani de experiență și învățare în spate, și-a obținut licența B UEFA și acum își propune să urce la un alt nivel prin licența A UEFA. Scopul său este clar să devină un antrenor de calibru, capabil să ghideze echipe în competiții precum Bundesliga în Germania sau oriunde în România unde va fi nevoie de experienta sa.

 

Primii sai pași ca antrenor au fost făcuți la echipa U18 SG Möhringen în Germania, unde a demonstrat talentul său prin câștigarea campionatului. Apoi, o nouă oportunitate a bătut la ușa sa, de data aceasta fiind preluarea echipei U19 SC 04 Tuttlingen. Alături de antrenorul secund, Iapara Tudor, Emilian Iancu și-a pus amprenta asupra echipei. Cu jucători născuți între anii 2005-2006, din diverse naționalități, inclusiv germani, turci, albanezi și romani, Emilian construiește o echipă unită și ambițioasă.

 

În concluzie, povestea lui Emilian Iancu este una plina de pasiune, determinare și ambiție. Un tânăr născut în inima Banatului care și-a urmat visul cu hotărâre, devenind un antrenor ce își dorește să își lase amprenta în lumea fotbalului. Cu nasul său, Dan Alexa, ca inspirație și susținere, și cu dorința de a duce echipe către victorie, Emilian Iancu este un nume ce merită să fie urmărit în continuare pe terenurile de fotbal din întreaga lume.