26.4 C
Iași
luni, iulie 15, 2024

BREAKING Avionul în care s-ar fi aflat Prigojin s-a prăbușit

Must Read

UPDATE 20.45: Soarta lui Evgheni Prigojin nu este cunoscută deocamdată. Pe aplicația de mesagerie socială Telegram, un cont cunoscut ca fiind apropiat de autoritățile ruse, Readovka, afirmă că informațiile privind moartea lui Prigojin sunt „premature”. Acesta adaugă: „Este posibil ca Evgheni Prigojin să se fi aflat într-un alt avion”.
*

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit în urma prăbușirii unui avion. Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, se află pe lista pasagerilor unui avion prăbuşit în Rusia, informează miercuri autoritatea aeronautică civilă rusă, conform agenţiei TASS, preluată de Reuters.

Aviația Civilă spune că Prigojin se afla pe lista pasagerilor avionului care s-a prăbușit.

Zece persoane au murit în urma prăbușirii unui avion asociat cu șeful Wagner, potrivit unor surse care citează Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Ministerul federal al Situațiilor de Urgență a raportat despre prăbușirea avionului în apropierea satului Kuzhenkina. Avionul a zburat de la Moscova la Sankt Petersburg.

„Avionul Embraer efectua un zbor de la Şeremetievo la Sankt Petersburg. La bord erau trei piloți și șapte pasageri. Toți au murit” – a spus sursa citată.

La rândul lor, surse din cadrul serviciilor de urgență au declarat pentru TASS că au fost găsite cadavrele a patru persoane. Acestea au mai adăugat că avionul a luat foc la contactul cu pământul. Acesta s-a aflat în zbor mai puțin de o jumătate de oră.

A military plane crashed in the Bologovsky district in the Tver region, Russian media reported.

According to preliminary data, 7 people were killed. pic.twitter.com/6mTwfX8PLD

— NEXTA (@nexta_tv) August 23, 2023

#BREAKING: Embraer Legacy 600 RA-02795 business jet crashed in Tver Oblast of Russia.

This airframe was linked with Yevgeny Prigozhin. pic.twitter.com/7IsLpged9k

— Status-6 (@Archer83Able) August 23, 2023

The Russian Federal Air Transport Agency has announced that an Investigation has been launched to determine the “Cause” of the Aircraft Crash in the Tver Region which Killed all 10 Passengers onboard including Yevgeny Prigozhin. pic.twitter.com/1kguZWO4lr

— OSINTdefender (@sentdefender) August 23, 2023