17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

Cum va fi vremea în septembrie 2023? Prognoza meteo completă pentru prima lună de toamnă

Must Read

Cum va fi vremea în septembrie 2023? Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo completă pentru prima lună de toamnă. Vremea ne oferă noi surprize în următoarele 4 săptămâni.

Vremea rămâne la extreme și în luna septembrie 2023. După cum ne-a obișnuit în ultimii ani, vremea pregătește o vară târzie și călduroasă și în prima lună din toamnă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat luni prognoza pentru următoarele 4 săptămâni.

Cum va fi vremea în luna septembrie

Conform specialiștilor, temperaturile vor rămâne peste media climatologică a începutului de toamnă.

Dacă săptămâna aceasta cantitățile de precipitații sunt deficitare în toate regiunile, de la începutul săptămânii viitoare apar ploile.

Regimul de precipitații va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit ANM.

Prognoza meteo 21 – 28 august 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 28 august – 4 septembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, estice și sud- estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 4 – 11 septembrie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 11 – 18 septembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.