30.3 C
Iași
joi, iulie 18, 2024

Alertă alimentară pentru clienţii Carrefour! Distrugeți imediat acest produs

Must Read

O alertă alimentară a fost publicată pe site-ul ANSVSA şi vizează un produs alimentar comercializat sub brandul Carrefour Extra. Ce trebuie să facă neapărat clienţii care l-au cumpărat deja şi care sunt riscurile pentru sănătate?

Clienţii Carrefour sunt cei vizaţi de această dată, iar produsul retras de la raft este un file de somon norvegian afumat. Două loturi din acest file au fost retrase de la comercializare din magazinele Carrefour, motivul fiind prezenţa bacteriei Listeria monocytogenes.

Toate persoanele care au cumpărat acest produs sunt rugate să nu îl consume sub nicio formă şi să îl returneze la magazin sau sa îl distrugă.

rechemare produs file somon carrefour

Societatea Ocean Fish S.R.L. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului ”File somon norvegian afumat 200 g”, ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes, au transmis vineri, 25 august, reprezentanţii ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor).

Ca urmare a acestei decizii, lanţul de magazine Carrefour a retras de pe piaţă şi a rechemat de la consumatori acest file de somon comercializat sub brandul Carrefour Extra, nr. Lot/DLC: 08092023 / 08.09.2023 şi nr. Lot/ DLC: 17092023 / 17.09.2023.

Potrivit informării Carrefour, publicate pe site-ul ANSVSA, clienţii care au cumpărat deja acest produs din magazine ar trebui să îl distrugă sau să îl returneze în magazinul de unde l-au cumpărat. Vor primi banii înapoi, fără a fi nevoie de prezentarea bonului fiscal.

Listerioza este o boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni. Persoanele care au consumat deja un produs infectat cu bacteria Listeria monocytogenes şi care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap trebuie să consulte de urgenţă un medic și să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome, se mai arată în atentionarea publicată pe site-ul ANSVSA.

Alertă şi pentru clienţii DM-drogerie markt

Cu o zi în urmă, o altă alertă alimentară a vizat articolul „dmBio rondele de orez cu zmeură 8luni+ ECO 35g”, retras de la vânzare de magazinele DM-drogerie markt.

Motivul retragerii: nu se poate exclude faptul că articolele individuale cu data limită de consum menționată mai sus pot avea un conținut ridicat de aflatoxine. Aceste substanțe pot fi dăunătoare pentru sănătate dacă sunt consumate pentru o perioadă lungă de timp. Aflatoxinele sunt produse metabolice, care provin din diverse ciuperci de mucegai.

Vă rugăm să nu consumați produsul cu data limită de consum menționată mai sus și să îl returnați nedeschis sau deja deschis în magazinele dm. Prețul de achiziție va fi, bineînțeles rambursat, chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Puteti returna produsul pana in data de 15.09.2023.

dmBio rondele de orez cu zmeura 8luni ECO 35g 768x688 1