20.5 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

„Poţi să-i accidentezi foarte tare”

Must Read

Timp de 5 ani, a fost luptător în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei Franceze. S-a întors în România când a hotărât să-şi întemeieze o familiem, iar un incident petrecut la Costineşti l-a adus în lumina reflectoarelor.

Jandarmul care i-a imobilizat pe bătăuşii din Costineşti a fost luptător în Legiunea Străină și consideră că doar și-a făcut treaba. Imaginile în care apare punându-i la punct pe scandalagii au devenit virale.

Jandarmul Ionuț Niță a devenit celebru în România după ce a acționat ferm în scandalul din Costinești, împotriva unor indivizi numiți ulterior „bombardieri” chiar de premier.
Ionuţ Niţă, fost luptător în Legiunea Străină şi tatăl a trei copii, și-a spus povestea în exclusivitate la Observator, într-un interviu realizat de Andreea Filip şi Ionuţ Văduva.

Iată câteva din mesajele sale:

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au trimis mesajele de susţinere. Mă înclin în faţa lor, şi asta pentru că ei, cei care au trimis mesajele, au demonstrat că suntem totuşi o societate cu gândire cât de cât sănătoasă.”

„În primul rând să respecţi omul din faţa ta, că poţi să-l accidentezi foarte tare sau poţi să te accidentezi foarte tare. Şi atunci înţelegi că poţi să faci rău şi poţi să te abţii din a face rău.”

„În timpul liber ar fi foarte important să citească ceva. Orice. Le dezvoltă capacitatea şi abilitatea de a dialoga.”

Ionuț Niță surprins alături de colegi, la muncă, la un meci al Farului Constanța, pe 24 august 2023

Legiunea străină este o unitate a Armatei Franceze, care a fost întemeiată pe data de 10 martie 1831 printr-un decret dat de Ludovic-Filip al Franței.

A fost creată pentru voluntarii străini care, după Revoluția franceză din iulie 1830, nu mai aveau voie să se înscrie în armata franceză. Voluntarii străini sunt conduși de ofițeri francezi, iar astăzi sunt acceptați și cetățeni ai Republicii Franceze. În 2009 avea în jur de 7.700 de soldați.

Din ce în ce mai mulți tineri sunt atrași de o carieră în cadrul Legiunii Străine Franceze. Statutul de a face parte dintr-o asemenea trupă de elită, dar și salariile atractive sunt principalele motivații. Însă nu este ușor să ajungi acolo: trebuie să fii cel mai bun dintre cei mai buni. Din 100 de candidați, în jur de 15 reușesc să intre în Legiunea Străină. Sunt câteva criterii obligatorii pe care trebuie să le bifezi, iar odată ajuns acolo trebuie să treci cu brio de testele la care ești supus.

Jandarmul din Costinești este anchetat după scandalul de pe plajă, deşi o ţară întreagă a aplaudat intervenţia acestuia împotriva bombardierilor agresivi . Jandarmeria Constanța a anunțat că îl anchetează pe jandarmul care s-a ales cu hainele rupte, după scandalul din Costinești, pentru a vedea dacă a respectat procedurile.

Cu privire la incidentul care a avut loc pe plaja din Costinești, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța face următoarele precizări:

În timpul intervenției în stațiunea Costinești, jandarmii s-au confruntat cu situații tensionate, în care au fost expuși la comportamente agresive și injurii repetate din partea persoanelor implicate în conflict.

Menționăm faptul că Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța va examina atent imaginile pentru a evalua modul în care s-a acționat și va lua măsuri de verificare a tuturor aspectelor legate de modul de intervenție.

În situația în care vor fi constatate abateri de la normele legale, acestea vor fi supuse sancțiunilor prevăzute de regulamentele militare”, se arată într-un comunicat emis de către Gruparea Jandarmi Mobilă Constanţa.

Ce riscă să pățească fostul jucător de rugby
Jandarmul care i-a pus la punct pe scandalagii din Costinești a fost luptător în Legiunea Străină, conform Observator. De asemenea, a practicat rugby de performanţă. El a subliniat că doar și-a făcut treaba, iar mulți dintre colegii săi i-au dat dreptate.

Omul legii a spus zilele trecute că el nu dorește să apară la televizor, dar a declarat că el doar și-a făcut meseria și nu consideră că trebuie să fie în centrul atenției publice.

VIDEO Scandalos! Jandarmul din Legiunea străină care a imobilizat huliganii pe Litoral este anchetat disciplinar. Secretul rugbistului din trupele de elită

Patru dintre cei şase scandalagii au fost plasaţi sub control judiciar, după ce un judecător din Mangalia a decis că aceştia nu reprezintă un pericol social şi nu este nevoie să fie arestaţi preventiv, după cum arată Replica Online.

După ce au văzut scenele petrecute pe plajă, oamenii de rând l-au felicitat pe jandarmul din Costinești pentru felul în care a gestionat lucrurile și pentru că nu a trecut cu vederea comportamentul golăesc al turiștilor. Rămâne de văzut la ce concluzie vor ajunge superiorii lui după ce vor analiza imaginile.