17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

Explozie la stație GPL din Crevedia: ultimele informații despre victime

Must Read

Mai multe explozii violente, urmate de un incendiu puternic, au avut loc, sâmbătă seara, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1 A. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Care este situația persoanelor rănite în urma exploziilor:

– la Spitalul „Bagdasar-Arseni” sunt internați 11 pacienți (3 intubați)- la Spitalul Universitar – 4 pacienți- la Spitalul de Arși – 4 pacienți (1 intubat)- la Spitalul Floreasca – 27 de pacienti (4 intubați)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, se fac demersuri pentru activarea Mecanismul european de protecție civilă, care va fi folosit „pentru toți cei intubați în primul rând”.

22:44Într-o declarație acordată postului Digi24, premierul Marcel Ciolacu a confirmat că ia parte la celula de criză de la MAI și a anunțat că Guvernul ia în calcul activarea Mecanismului de protecție civilă al UE.

„Trebuie să existe o comanda unică la MAI pentru a gestiona situația. Luăm în calcul să activăm Mecanismul European de Protecție Civilă. Trebuie prima data stabilizați pacienții”, a spus Ciolacu.

S-au înregistrat 46 de victime în urma exploziilor și incendiuluiMarcel Ciolacu a ajuns la celula de criză de la MAICentrul de transfuzii din București face apel la populație pentru donarea de sânge12 spitale din București sunt pregătite să primească pacienți. Pacienții care vin cu alte afecțiuni la Spitalul Floreasca sunt redirecționați spre alte spitaleANPM: stațiile din partea de nord a Bucureștiului nu au înregistrat valori crescute ale concentrațiilor de particuleRaed Arafat: 26 de pompieri și 7 civili au fost răniți. Un civil a murit în urma unui infarct, nu a fost arsO a patra explozie a avut loc la locul incendiului, în jurul orei 21:50În jurul orei 21.00 s-a produs o nouă explozie: cinci pompieri au fost rănițiMinisterul Sănătății: Șapte persoane au fost rănite, dintre care patru sunt intubați, iar o persoană a muritArderea a cuprins cu flacără violentă două cisterne și o casăA fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alertS-a luat măsura preventivă de evacuare a populației, pe o rază de 300 mTraficul rutier pe DN1A a fost blocat pe ambele sensuriZeci de mașini de intervenție și salvare au fost trimise la fața loculuiÎn jurul orei 18:50 s-a raportat explozia urmată de un incendiu care se manifestă cu flacără violent

Update 22:55 S-au înregistrat 46 de victime în urma exploziilor și incendiului.

Situația victimelor este următoarea: Spitalul Bagdasar 11 pacienți (3 intubați), Spitalul Universitar 4 pacienți, Spitalul de Arși 4 pacienți (1 intubat), Spitalul Floreasca 27 pacienți (4 intubați)

Mecanismul european va fi activat și folosit cu prioritate pentru cei intubați.

Update 22:50 Marcel Ciolacu a ajuns la celula de criză de la MAI.

Raed Arafat, şeful DSU, a anunţat că 26 de pompieri au fost răniţi în urma exploziei de la Crevedia. De asemenea, Raed Arafat a explicat că o persoană a făcut infarct, însă fără să fie afectată direct de explozie.

“S-au deplasat forţe de la Dâmboviţa şi de la Bucureşti, şi pe partea medicală, şi pe partea de incendii, inclusiv elicopterul de la Bucureşti. Iniţial, a fost vorba de şase persoane afectate, persoane civile. A fost un stop cardiac, infarct, la o persoană care nu a fost direct corelată cu incendiul. A făcut infarct aici şi nu este corelată cu incendiul propriu-zis.

A fost o a doua explozie şi avem 26 de pompieri răniţi, dintre care unul grav, restul sunt cu arsuri pe diferite zone ale corpului, dar care nu au necesitat intubaţii sau îngrijiri critice. De la început suntem în legătură cu prim-ministrul şi cu ministrul Predoiu, care este la celula de criză de la minister. Am convocat celula de coordonare, există şi un reprezentant al Ministerului Sănătăţii acolo.”

FB IMG 1693080539323

FB IMG 1693080526466