25.5 C
Iași
luni, iulie 22, 2024

Alerte meteorologice de caniculă și furtuni în România: Anunțul directorului ANM

Must Read

Meteorologii au anunțat noi alerte meteo pentru România. Directorul Agenției Naționale de Meteorologie a explicat în direct la Antena 3 CNN ce urmează pentru țara noastră.

Sunt alerte noi din partea meteorologilor. Se prelungește canicula, dar vin și furtuni puternice. Elena Mateescu a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre ce ne așteaptă în următoarele zile.

“Mâine vorbim, în special, de fenomene de instabilitate atmosferică, accentuată, în special în partea de sud-vest a țării, acolo unde va intra în vigoare și o avertizare meteorologică de cod galben, ce vizează intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de 55-65 de kilometri pe oră, vijelii, cantități de apă care pot depăși 25-35 de litri pe metru pătrat.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în jumătatea de vest a țării pe parcursul nopții de marți spre miercuri. Până atunci vorbim de o vreme caniculară. Astăzi în aproape toată țara rămâne în vigoare o avertizare meteorologică de cod portocaliu ce vizează intensificarea și extinderea valului de căldură, disconfortul termic accentuat”, a explicat Elena Mateescu.

Temperaturi maxime așteptate astăzi între 37, până la 39 de grade. Mâine valul de căldură va fi în restrângere.