22.4 C
Iași
luni, iulie 15, 2024

„Părinții mei, ați vrut să plecați amândoi prea devreme, ne-ați lăsat singuri”

Must Read

Copiii soților morți la Crevedia, mesaj sfâșietor pe Facebook și revoltă: „Incompetenți, mită peste mită, România lucrului bine făcut”

Printre primele victime ale exploziilor de la Crevedia sunt doi soți. Femeia suferise arsuri incompatibile cu viața, în urma deflagrației de la stația GPL din localitate. Soțul ei, văzând în ce stare se află, a suferit un infarct și a decedat la rândul său. Fiica celor doi a postat un mesaj sfâșietor pe Facebook.

„Ne-ați lăsat singuri”

Cei doi soți, Florica și Ionel, care au murit în urma exploziilor de la Crevedia, i-au lăsat orfani pe cei doi copii ai lor, Oana și Sorin.

În urma primei deflagrații, Florica a suferit arsuri pe 99% din suprafața corpului. Când și-a văzut soția în ce stare cumplită se află, bărbatul a făcut un infarct, sâmbătă. Florica nu a mai trăit decât o zi. Duminică, la Spitalul Floreasca din București, femeia a pierdut lupta cu moartea.

În urma tragediei, fiica lor, Oana, a postat un mesaj sfâșietor pe Facebook: „Părinții mei, ați vrut sa plecați amândoi prea devreme, ne-ați lăsat singuri”.

„Incompetenți peste incompetenți, mite peste mite”

Fiica celor doi a mai comentat pe rețeaua de socializare, denunțând „mita” și incompetența” și faptul că stația GPL nu avea avizul ISU.

„România lucrului bine făcut!!! Incompetenți peste incompetenți, mite peste mite, oameni care și-au pierdut viața sau care au rămas marcați pe viață în incendiul de aseară din Crevedia. Au mers pe varianta lasă că nu o sa se întâmple nimic deși fusese făcute mai multe sesizări din cauza GPL-ului fără aviz ISU și iată dezastrul. O bomba care avea să explodeze în orice clipa din cauza nepăsării. Să ne rugăm pentru cei afectați”.

Comunicatul Parchetului

Duminică, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a comunicat că a preluat dosarul tragediei de la Crevedia. „Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele:

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, în cursul zilei de 26 august 2023.

În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal)

A fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”.