joi, septembrie 28, 2023

Nu se știe că funcționa… dar așteptăm detaliile anchetei

Must Read

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat că pompierii vor verifica stațiile GPL din toată țara. Controale s-au făcut și până acum, dar la Crevedia nu se știa că stația funcționa, a explicat Arafat.

Declarațiile au fost făcute duminică.

„Pompierii vor face acest lucru… se fac aceste controale, dar se fac de obcei acolo unde funcționează. Aici (n.r. la Crevedia) nu se știe că funcționa… dar așteptăm detaliile anchetei”, a declarat Raed Arafat. Șeful DSU a mai spus că zona Crevedia nu mai este în pericol. „În mod normal pericolul este terminat, incendiul este terminat, a fost pericolul de explozie, de aceea populația a fost evacuată”, a precizat Raed Arafat.

Tot duminică, autoritățile au anunțat că Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a preluat dosarul Crevedia.

În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

În anchetă au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița, au precizat reprezentanții PÎCCJ. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că în urma exploziei de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului.

Ce a provocat dezastrul de la Crevedia

La data de 26.08.2023, în jurul orei 18.50, politiștii din DB au fost sesizați, prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că, la o stație GPL din comuna Crevedia, pe DN 1 A, a avut loc o explozie.

Din informațiile obținute de stiripesurse.ro, în locul unde a avut loc explozia se efectua o operațiune de încarcare a cisternelor de gaz, iar deflagrația a fost provocată de neatenția unui angajat care se ocupa de manevrarea furtunelor.

Unul dintre furtunuri a cedat și l-a prins pe angajatul stației de GPL cu țigara aprinsă în mână.