22.4 C
Iași
marți, octombrie 3, 2023

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer în stadiul IV. Artista este internată la un spital din Franţa, unde urmează un tratament dur

Must Read

Rona Hartner traversează una dintre cele mai dificile perioade din viața sa, după ce a fost diagnosticată cu cancer în stadiul IV.

Artista este internată la un spital din Franţa, unde urmează un tratament dur.

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer în stadiul IV

Artista face chimioterapie, iar vestea bună este că nu se simte deloc rău.

„Nu mă simt rău de la chimioterapie, numai Dumnezeu putea să facă asta! O suport cu mare ușurință. Nu e ca prima chimioterapie pe care am avut-o pentru cancerul de colon pe care am suportat-o foarte greu, nu m-am plâns niciodată, dar a fost foarte grea. Aceasta este ușoară, lejeră, fără efecte negative”, a declarat Rona Hartner pentru Ciao!.

Rona Hartner a descoperit că are cancer la plămâni după ce a mers la un pneumolog în București. Tușea foarte rău, iar în Franța i se dădea doar paracetamol. I s-a recomandat ulterior o radiografie în România, iar mai apoi a primit și diagnosticul crunt!

Rona Hartner dă vina pe stres

Vedeta dă vina pe stres, mai ales că nu a mai fumat de 32 de ani: „Acest cancer l-am făcut pe fond de stres. La începutul anului, Dumnezeu îmi spunea:

„Stai liniștită, nu te agita, nu te stresa!”, ceea ce eu nu am făcut. M-am agitat peste măsură pentru situații din familie dificile, de dormit nu am dormit aproape deloc. Luam câte 2-3 somnifere care mi-au dat peste cap corpul pentru că am vrut să fac eu totul. Deci sfatul meu este să încercați să va odihniți altfel poți claca cu totul”.

„Practic, la ora actuală nu am surse de venituri, pentru că s-au anulat concerte, dar încerc să mă descurc cum pot, poate o să vorbesc cu o editură să-mi scriu cartea vieții mele, să scriu poveștile mele pe care mulți vor să le asculte, pentru că următoarele 4-5 luni nu pot urca pe scenă”, a mai spus Rona Hartner.

Rona Hartner recunoaște că boala a schimbat-o complet

Rona Hartner recunoaște că boala a schimbat-o complet și simte că a îmbătrânit peste noapte. Cu toate astea, artista speră ca Dumnezeu să mai facă o minune.

Acum două săptămâni aveam 50 de ani, acum am 185. Când trebuie să fac orice mișcare, îmi ia ca unui om de 185 de ani. Eu am vrut să am o vârstă avansată, dar nu acum, nu tot anul ăsta. Voiam în timp să apară vârsta avansată.

M-am trezit de pe o zi pe alta cu această vârstă. Prietenii mei au fost atât de panicați… Le-am zis să se roage în primul rând și să mă ajute să mai fac ultimul album, dar vreau să scriu și o carte. Dar cum să te concentrezi când ești diminuat? Sinceră să fiu, am corpul de 50 de ani și tonusul de 185 de ani”, a mărturisit Rona Hartner.