duminică, septembrie 24, 2023

”Vor fi eliminate din toate orașele” din România

Must Read

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă, după o ședință a Partidului Social Democrat, că există o propunere legislativă în Parlament care, după ce va fi adoptată, va interzice jocurile de noroc de tip ”păcănele”.

Astfel, sălile de jocuri cu păcănele ”vor fi eliminate din toate orașele” din România.

”Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Acestea, celebrele păcănele, să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa” – a spus premierul.

În România, dependența de jocuri de noroc duce la adevărate tragedii. Statistic, 40 la sută dintre dependenți au, la un moment dat, o tentativă de sinucidere.

Dependența de jocurile de noroc îți poate prelua controlul asupra vieții, spunea la un moment dat actorul Augustin Viziru, care a pariat pentru prima dată în adolescență.

Amploarea acestui fenomen, a jocurilor de noroc, se vede la fiecare colț de stradă. Cazinouri, păcănele, pariuri sportive, sunt peste tot. Iar lângă, găsim sălile de amanet, care își așteaptă victimele, la orice oră.

În România, funcționează peste 11.000 de agenții de pariuri sportive și 73.000 de aparate mecanice… Celebrele păcănele… Adică patru aparate la mia de locuitori.

În 2019, 30 la sută dintre băieții de 15 ani din România încercaseră măcar o dată să joace. Mult peste media europeană. Asta deși legea nu permite accesul minorilor în sălile de jocuri, iar acestea nu ar trebui amplasate în proximitatea școlilor.