joi, septembrie 28, 2023

Vlad Pascu va fi judecat după legea Anastasia. Tânărul de 19 ani a omorât doi studenți

Must Read

Vlad Pascu se confruntă în prezent cu consecințele acțiunilor sale! Tânărul care a condus sub influența drogurilor și a cauzat moartea a doi studenți în vârsta de 20 și 21 de ani se află în detenție preventivă și trece prin momente grele din cauza sevrajului.

În dimineața zilei de 19 august 2023, Vlad Pascu a urcat la volanul mașinii sale de lux, fără să ia în considerare faptul că anterior consumase 6 substanțe interzise, care puteau afecta capacitatea sa de a conduce.

La intrarea în stațiunea 2 Mai, mașina lui a lovit 8 tineri care se deplasează pe marginea drumului, iar doi dintre ei au pierdut viața. Fără a le acorda ajutor, tânărul în vârstă de 19 ani a întors mașina și a fugit de la locul accidentului, a fost capturat de polițiști în Vama Veche.

Vlad Pascu va fi judecat după legea Anastasia

La început, Vlad Pascu a fost acuzat de omor din culpă, vătămare corporală din culpă și fugă de locul accidentului. Pe parcursul anchetei, acuzațiile împotriva sa au fost extinse și au inclus conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Ca rezultat, el nu va putea evita pedeapsa cu închisoarea deoarece va fi supus prevederilor Legii Anastasia, care stipulează faptul că persoanele care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor și provoacă accidente soldate cu mortale vor fi închise.

Această lege a fost propusă inițial de senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției.

„De o lună de zile, băutura şi drogurile la volan îi vor duce la închisoare pe cei care până acum se puteau folosi de portiţe ale legii. Nu mai există portiţe, ci doar porţi mari ale închisorilor unde criminalii trebuie să rămână atâta timp cât este necesar pentru ca în numele victimelor societatea să considere că s-a făcut dreptate. (…) Am fost întrebat de foarte mulţi oameni în aceste zile dacă Legea Anastasia este în vigoare. Un zvon, lansat din confuzie sau ticăloşie, privind intrarea în vigoare de anul viitor a creat din nou sentimentul că cei cu resurse, cei care ştiu să se descurce scapă de pedeapsa cuvenită, închisoarea, chiar şi în situaţia în care omoară oameni folosind un autoturism pe post de armă. (…) Nu, autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv de o instanţă de judecată. Legea Anastasia, Legea 213/2023, a fost publicată în Monitorul Oficial din 10 iulie şi a intrat în vigoare trei zile mai târziu, la 13 iulie”, a scris Robert Cazanciuc pe Facebook, în urmă cu 5 zile.

Ce a declarat Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, după ce a fost audiat

Tatăl îndurerat al Robertei, tânăra care a pierit în urma unui accident de mașină provocat de șoferul drogat, Vlad Pascu, trăiește o suferință profundă, specifică unui părinte.

Cu toate acestea, păstrează speranța că anchetatorii vor îndeplini datoria și va fi pedepsit. Cătălin Dragomir consideră că, fără expunerea mediatică și fără indignare publică, fapta ar fi fost tratată cu neglijență.

“Eu cred că în sfârşit ancheta a intrat în linie dreaptă şi sper să rămână aşa şi chiar am încredere în autorităţi. De ce? Din cauza dumneavoastră, presa, cărora vă mulţumesc tuturor. Exact asta am urmărit eu, Cătălin Ştefan Dragomir, să facem presiune, să nu scăpăm. Avem atâtea cazuri în urmă şi vă mulţumesc.

Şi eu am auzit, aşteptăm să se depună la dosar. Eu, nicio secundă, cât mai mai vorbit cu dvs, nu am pronunţat cuvintele droguri, drogat, decât criminal. De ce? A fost conducător auto în primul şi în primul rând, starea lui nici nu mă interesează. Ca şi conducător auto, ai băgat cheia în contect, ai plecat la drum, îţi asumi. Eu totuşi sper ca în România noastră să nu se mai întâmple aşa ceva’, a declarat Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, potrivit Spynews.ro.