20.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Papa Francisc internat pentru o operație abdominală

Must Read

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost internat într-un spital din Roma și va fi supus unei intervenții chirurgicale abdominale, a anunțat Vaticanul. Motivul operației este o hernie mai veche, care ar putea provoca o ocluzie intestinală.

Chiar dacă starea sa de sănătate este considerată bună, aceasta nu este prima dată când Suveranul Pontif are probleme medicale. În urmă cu doi ani, i-au fost îndepărtati 33 de centimetri de colon din cauza unei inflamații și a îngustării intestinului gros.

Subtitlu 1: Ce se întâmplă cu Papa Francisc în aceste momente?

Potrivit Reuters, Papa Francisc a fost internat la spitalul Gemelli din Roma, unde va fi supus unei intervenții chirurgicale abdominale. Conform unui comunicat al Vaticanului, echipa medicală care îl urmărește a decis că este necesară o astfel de intervenție din cauza herniei mai vechi. Riscul unei ocluzii intestinale este ridicat, iar recuperarea după operație va dura câteva zile.

Subtitlu 2: Starea de sănătate a Papei Francisc în ultimele luni

Papa Francisc a petrecut trei zile în spitalul Gemelli la sfârșitul lunii martie, când a fost diagnosticat cu bronșită. În aprilie, el a fost eliberat din spital, iar în luna mai s-a întâlnit cu liderul irakian, în cadrul unei vizite istorice în această țară. Cu toate acestea, starea sa de sănătate a fost în centrul atenției de-a lungul ultimelor luni.

Potrivit Vaticanului, în timpul audienței generale săptămânale de miercuri, Papa Francisc s-a arătat într-o formă bună, salutând credincioșii din papamobil.

Totuși, echipa medicală a decis că este necesară o intervenție chirurgicală și că recuperarea va dura câteva zile.

Subtitlu 3: Istoricul afecțiunilor medicale ale Papei Francisc
În 2019, Papa Francisc a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-i fi îndepărtați 33 de centimetri de colon din cauza unei inflamații și a îngustării intestinului gros. În aprilie 2020, a fost supus unei teste pentru COVID-19, care a avut rezultat negativ. În plus, în aceeași perioadă, a avut o durere la nivelul sciaticii, care l-a împiedicat să participe la unele ceremonii religioase.

Concluzie:
Papa Francisc a fost internat într-un spital din Roma pentru o operație abdominală, din cauza unor probleme medicale anterioare. Chiar dacă starea sa de sănătate este considerată bună, recuperarea după intervenție va dura câteva zile. Cu toate acestea, acesta nu este primul episod medical al Suveranului Pontif, care a suferit și o intervenție chirurgicală în 2019 și a avut unele probleme de sănătate și în timpul pandemiei.