miercuri, septembrie 27, 2023

Lacrimile din spatele unui chip mereu vesel. Ștefan Mihăilescu-Brăila a făcut mii de oameni să râdă, dar a murit singur și uitat de lume, abandonat pe un pat de spital

Must Read

Ștefan Mihăilescu-Brăila a fost unul dintre cei mai de seamă actori ai scenei românești, cunoscut pentru talentul său incontestabil și prezența sa remarcabilă pe ecran. Cu toate acestea, în spatele strălucirii sale pe scenă și pe ecran, se află o poveste de viață sfâșietoare, marcată de absența tatălui, lipsa de afecțiune maternală și lupta sa cu problemele de sănătate.

Lacrimile din spatele unui chip mereu vesel. Povestea sfâșietoare de viață a lui Ștefan Mihăilescu-Brăila

Născut pe 25 august 1933, în București, Ștefan Mihăilescu-Brăila a crescut într-o familie în care absența tatălui a avut un impact semnificativ asupra vieții sale. Fără o figură paternă în preajmă, actorul a fost nevoit să își construiască identitatea și să își găsească drumul în viață fără un model masculin de urmat.

O altă poveste dureroasă din viața lui Ștefan Mihăilescu-Brăila este legată de relația cu mama sa. El a mărturisit în mai multe interviuri că mama sa nu l-a iubit și că a crescut într-un mediu familial rece și lipsit de afecțiune. Această absență de dragoste și sprijin emoțional din partea mamei a lăsat urme adânci în inima actorului și a contribuit la complexele sale personale.

Pe lângă dificultățile legate de relațiile familiale, Ștefan Mihăilescu-Brăila a avut de înfruntat și probleme de sănătate. A suferit nu mai puțin de trei infarcte, însă a luptat cu tenacitate și a continuat să își exercite pasiunea pentru actorie. Cu toate că sănătatea sa i-a dat bătăi de cap, el a continuat să impresioneze publicul cu performanțele sale actoricești.

Actorul s-a confruntat cu probleme majore de sănătate

În anul 1985, a decis să se retragă din activitate, intrând în perioada de pensionare, iar după Revoluție, viața sa a fost marcată de noi provocări. În 1991, a suferit primul dintr-o serie de trei infarcte, care i-au afectat grav mobilitatea. A fost nevoit să învețe alfabetul din nou și a avut nevoie de luni întregi pentru a merge din nou normal.

Ultimele săptămâni ale vieții le-a petrecut în singurătate, într-un spital din București. La vârsta de 71 de ani, pe 19 septembrie 1996, a părăsit definitiv această lume. sărac și uitat de prieteni. De altfel, la înmormântarea sa au participat doar 10 oameni care au dorit să-l omagieze.

Cu toate că a fost marcat de lipsa tatălui, absența afecțiunii materne și problemele de sănătate, Ștefan Mihăilescu-Brăila rămâne o figură respectată și iubită de public, iar viața sa este un exemplu de curaj și perseverență în fața adversităților.